Σε όλες μας έχει τύχει να αγοράσουμε κοσμήματα που με τον καιρό αρχίζουν να μαυρίζουν, να θαμπώνουν, ακόμη και να αφήνουν χρώμα στο δέρμα μας. Αυτό οφείλεται στην οξείδωση η οποία συμβαίνει για διάφορους λόγους. Μια εξαιρετική εναλλακτική επιλογή των κλασικών ασημένιων και χρυσών κοσμημάτων είναι τα ατσάλινα κοσμήματα για να ικανοποιήσει, ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις των κοσμημάτων.

Παρακάτω σας έχουμε όλους τους λόγους για να τα προτιμήσετε και να κάνετε άμεσα «προσθήκη στο καλάθι». Είμαι σίγουρη ότι το ανοξείδωτο ατσάλι θα γίνει το αγαπημένο σας μέταλλο στα κοσμήματα που επιλέγετε.

Αντοχή

Το ανοξείδωτο ατσάλι ως μέταλλο αποτελείται από ένα κράμα που συνδυάζει νικέλιο, χρώμιο και τιτάνιο. Χάρη σε αυτό το συνδυασμό, το ανοξείδωτο ατσάλι είναι πολύ ανθεκτικό, εκτός από κοσμήματα χρησιμοποιείται και για την κατασκευή μαγειρικών σκευών. Τα κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι αντέχουν την καθημερινή φθορά χωρίς να λυγίζουν ή να σπάνε.

Πρόκειται για μέταλλο φιλικό προς το δέρμα

Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν αλλεργία σε διάφορα πράγματα και τα μέταλλα που αγγίζουν το δέρμα μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση. Ένα πλεονέκτημα των κοσμημάτων από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ότι δεν προκαλεί ευαισθησία στο δέρμα ή ερυθρότητα, σε αντίθεση με άλλα είδη μετάλλων όπως το ασήμι ή ο χρυσός. Είναι τέλειο για όσους έχουν υπερευαισθησία στα μέταλλα!

Δεν αλλοιώνεται

Ένα άλλο καλό πράγμα για τα κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ότι δεν αλλάζει η εμφάνιση του, διαρκεί περισσότερο όσο και να το ταλαιπωρήσετε παραμένει στην πραγματικότητα το ίδιο. Σε σύγκριση με το χρυσό ή το ασήμι, τα κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ανθεκτικά στις γρατσουνιές. Ένα άλλο θετικό των κοσμημάτων από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ότι στην πραγματικότητα μοιάζει με αληθινό ασήμι ή χρυσό.

Είναι προσιτό

Η τιμή των κοσμημάτων από ανοξείδωτο ατσάλι είναι προσιτή και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Η χαμηλή τιμή του μετάλλου, σε συνδυασμό με τη μεγάλη διάρκεια και την αντοχή που έχουν στη φθορά και το χρόνο, κάνουν τα κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι εξαιρετική επιλογή για καθημερινά κοσμήματα που φοριούνται σε κάθε εμφάνιση.