Σκεφτείτε τα πινέλα μακιγιάζ σας όπως τα πινέλα χρωμάτων ενός καλλιτέχνη, το καθένα έχει διαφορετικό σχήμα, μέγεθος και σκοπό. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε τα καλύτερα προϊόντα μακιγιάζ, χρειάζεστε τα κατάλληλα εργαλεία για να τα εφαρμόσετε σωστά και να πάρετε ένα άψογο αποτέλεσμα.

Μπερδεμένες  από τις πολλές επιλογές; Το καταλαβαίνουμε, υπάρχουν πολλές επιλογές για πινέλα μακιγιάζ εκεί έξω. Μην αγχώνεστε περιορίσαμε στα έξι βασικά πινέλα μακιγιάζ που θα χρειαστείτε για να δημιουργήσετε οποιαδήποτε εμφάνιση και πώς να τα χρησιμοποιήσετε σωστά.

Πινέλο για foundation

To πινέλο για foundation προορίζεται για να εφαρμόσετε την βάση του μακιγιάζ  σας. Ένα καλό πινέλο foundation κάνει το μακιγιάζ σας να φαίνεται άψογο, με ελάχιστη προσπάθεια που απαιτείται από την πλευρά σας. Υπάρχει επίσης ένας διαφορετικός τύπος πινέλου foundation για κάθε τύπο βάσης (υγρό, σε μορφή stick ή σε μορφή πούδρας).

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο foundation για να εφαρμόσετε υγρό ή σε μορφή stick. Για την πρώτη μέθοδο, απλά τοποθετήστε προϊόν στο μέτωπο, τα μάγουλα, το πηγούνι σας και στη γέφυρα της μύτης σας με τα δάχτυλά σας. Στη συνέχεια, αναμίξτε το προϊόν χρησιμοποιώντας το πινέλο, κινούμενο σε κυκλικές κινήσεις για ματ φινίρισμα.

Για τη δεύτερη μέθοδο, βυθίστε τις τρίχες απευθείας στο προϊόν και στη συνέχεια εφαρμόστε το στο μέτωπο, τα μάγουλα, το πηγούνι και τη μύτη σας, αναμειγνύοντας καθώς προχωράτε. Εναλλάσσεστε μεταξύ σαρωτικών κινήσεων (για να απλώσετε το προϊόν στο πρόσωπό σας) και κυκλικών κινήσεων για ακριβή εφαρμογή και ανάμειξη. Θυμηθείτε, λιγότερα είναι περισσότερα, ξεκινήστε με μια μικρή ποσότητα προϊόντος και μπορείτε πάντα να προσθέσετε περισσότερο αν το χρειάζεστε.

Πινέλο για bronzer

Μια βούρτσα bronzer και ρουζ είναι αρκετά διαφορετική από το πινέλο foundation, οι τρίχες είναι λίγο πιο χνουδωτές και συνήθως έχουν μια πιο στρογγυλεμένη ή οβάλ κεφαλή. Αυτό το πινέλο έχει σχεδιαστεί για να προσθέσει κάποιο χρώμα και φωτεινότητα στο δέρμα σας, είτε επιλέξετε να εφαρμόσετε ρουζ, bronzer ή και τα δύο.

Ταμπονάρετε το πινέλο στο ρουζ ή το bronzer σας και χτυπήστε απαλά το πινέλο για να φύγει το περίσσιο προϊόν. Αν εφαρμόζετε ρουζ, περάστε το πινέλο στα μήλα των μάγουλών σας, αναμειγνύοντας κυκλικές κινήσεις για να απλώσετε το προϊόν ομοιόμορφα.

Για το bronzer, θα θέλετε να εφαρμόσετε το προϊόν σας σε σχήμα του νούμερο τρία: ξεκινήστε από το μέτωπό σας, συνεχίζετε κάτω στα ζυγωματικά σας και στη συνέχεια, κάτω στη σιαγόνα σας. Επαναλάβετε από την άλλη πλευρά. Στη συνέχεια, περάστε το πινέλο σας με ότι προϊόν έχει περισσέψει στα μήλα των μάγουλων σας και τη γέφυρα της μύτης σας ελαφρός. Αυτό θα μιμηθεί εκεί που ο ήλιος φυσικά θα χτυπήσει το πρόσωπό σου.

Πινέλο για πούδρα

Ένα πινέλο για πούδρα έχει ελαφριές, χνουδωτές τρίχες που δεν είναι πυκνές σαν πινέλο foundation. Έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται με compact ή loose πούδρες. Το μέγεθος του θα εξαρτηθεί από το πού θέλετε να εφαρμόσετε το προϊόν σας, ένα μεγάλο πινέλο είναι ιδανικό για το μέτωπο και τα μάγουλα, ενώ ένα μικρότερο για πιο δυσπρόσιτα σημεία, όπως κάτω από τα μάτια σας ή στις κορυφές των ζυγωματικών σας.

Το καλό με αυτό το πινέλο είναι ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με σχεδόν τα πάντα, αρκεί να είναι προϊόν σκόνης. Απλά βυθίστε το ή στροβιλιστείτε κατά μήκος της σκόνης, να χτυπήστε απαλά για να φύγει το υπερβολικό προϊόν και να σύρετε το πινέλο στο πρόσωπό σας όπου το χρειάζεστε. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να ταμπονάρετε τα σημεία που γυαλίζουν καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πινέλο για contour

Ένα πινέλο για contour είναι λεπτότερο από ένα τυπικό πινέλο πούδρας και χρησιμοποιείται για να καθορίσει τα ζυγωματικά σας και να δημιουργήσει φωτοσκιάσεις.

Περάστε το πινέλο σας από το bronzer σας και περάστε το ακριβώς κάτω από τα ζυγωματικά σας (στο κοίλο των μάγουλών σας) ή κάτω από τη σιαγόνα σας. Αναμίξτε ελαφρά, σε μικρές, κυκλικές κινήσεις, για να απομακρύνετε τυχόν σκληρές γραμμές για να κάνετε το χρώμα να μοιάζει περισσότερο με σκιά αντί για γραμμή.

Πώς να καθαρίσετε τα πινέλα σας

Βήμα 1: Ξεπλύνετε τα πινέλα σας κάτω από το νερό για ένα λεπτό και τρέξτε μέσα από τρίχες με τα δάχτυλά σας για να αφαιρέσετε προϊόν που έχει συσσωρευτή.

Βήμα 2: Πάρτε μια ποσότητα σαπουνιού σε μέγεθος μπιζελιού και υγραίνετε απαλά τις τρίχες. Αφήστε το να μουλιάσει για τρία λεπτά.

Βήμα 3: Ξεπλύνετε τις βούρτσες σας για τελευταία φορά και αφήστε τις να στεγνώσουν στον αέρα.