Έχετε αναρωτηθεί για το ποιο χρώμα μετάλλου πρέπει να φοράτε με βάση το τόνο του δέρματος ή το χρώμα των ματιών σας (ή να δώσετε ως δώρο σε κάποιον); Έχετε ακούσει για τους «κανόνες» που πρέπει να ακολουθήσετε κατά την επιλογή χρωμάτων κοσμημάτων, αλλά δεν είστε σίγουρες πώς να τους ακολουθήσετε;

Χρυσά VS ασημί κοσμήματα είναι ένα θέμα που συζητείται εδώ και πολύ καιρό και υπάρχει μεγάλη σύγχυση γύρω από το ποιο μέταλλο να επιλέξετε. Έτσι, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε ποια μεταλλικά χρώματα θα ταιριάξουν σε εσάς ή τον παραλήπτη του δώρου σας με τις γρήγορες συμβουλές που θα σας παραθέσουμε παρακάτω:

  • Το χρώμα μετάλλου του κοσμήματος σας μπορείτε να τον επιλέξετε από τον χρωματισμό του δέρματος σας: οι θερμότεροι τόνοι δέρματος σημαίνουν χρυσό μέταλλο και οι ψυχροί τόνοι δέρματος τα πιο δροσερά χρώματα σημαίνουν ασημένιο μέταλλο.
  • Πλέον αυτό δεν θεωρείται τόσο σημαντικό και μπορείτε να σπάσετε τέτοιους «κανόνες στυλ» όπως θέλετε, αλλά ίσως θέλετε να τους χρησιμοποιήσετε ως οδηγό για να ξεκινήσετε.
  • Τα άτομα με μπλε φλέβες στους καρπούς τους και που καίγονται εύκολα θεωρούνται συνήθως ότι έχουν ψυχρό τόνο δέρματος. Τα άτομα με πράσινες φλέβες, ελιές ή πιο σκούρους τόνους δέρματος ή που μαυρίζει καλά θεωρούνται ότι έχουν θερμό τόνο δέρματος.
  • Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι τα χρυσά κοσμήματα είναι πολύ πιο ακριβά από το ασήμι, επειδή ο χρυσός είναι ένα πιο πολύτιμο μέταλλο. Ωστόσο, υπάρχουν λιγότερο ακριβές επιλογές για χρυσό, όπως ατσάλινα χρυσαφί  κοσμήματα.
  • Τα ροζ χρυσά ή χάλκινα χρώματα τείνουν να φαίνονται καλά στους περισσότερους ανθρώπους και μπορούν να προσθέσουν μερικά όμορφα και ξεχωριστές πινελιές στη συλλογή κοσμημάτων σας.
  • Αν επιλέγετε κοσμήματα ως δώρο και δεν είστε σίγουρες για το ποιο χρώμα να επιλέξετε, είναι καλή ιδέα να προσέχετε ποια χρώματα τείνει να φοράει ο παραλήπτης του δώρου σας.

Αναμειγνύοντας τα χρώματα των μετάλλων

Ένας άλλος παλιός κανόνας στυλ ήταν ότι ο χρυσός και το ασήμι δεν πρέπει ποτέ να φοριούνται μαζί. Αυτό σίγουρα δεν ισχύει πλέον, μπορείτε να αναμίξετε τα μέταλλά σας για μια πρωτότυπη εμφάνιση. Σας συνιστούμε να αφιερώσετε χρόνο για να πειραματιστείτε για το τι φαίνεται καλό κατά την ανάμειξη μετάλλων.

Ως σημείο εκκίνησης, επιλέξτε ένα κυρίαρχο χρώμα και προσθέστε ανταύγειες με ένα άλλο. Μπορείτε να δοκιμάσετε να συνδυάσετε διαφορετικά χρώματα με κολιέ, βραχιόλια και σκουλαρίκια για να δείτε πώς φαίνονται.

Το χρώμα μετάλλου που επιλέγετε να φορέσετε θα πρέπει να εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την προσωπική σας προτίμηση, την αισθητική σας και του budget σας. Να είσαστε ο εαυτός σας και να φοράτε αυτό που σας γεμίζει αυτοπεποίθηση για να αισθάνεστε καλά!

Γίνε μέλος!

ΚΕΡΔΙΣΕ 10% ΕΚΤΠΩΣΗ

Γράψου στο newsletter της Perlita και μάθε πρώτη στο inbox σου για μοναδικές προσφορές και εκπτώσεις!

Θα σου στείλουμε τον κωδικό έκπτωσης στο e-mail σου, αφού κάνεις την επιβεβαίωση και ολοκληρωσεις την εγγραφή. Ισχύει μόνο για νέες εγραφές!

Form image