Ένα από τα βασικά ζητήματα στην αγορά κοσμημάτων ήταν πάντοτε ο συνδυασμός χαμηλότερης τιμής και υποαλλεργικών μετάλλων. Φυσικά, τα χρυσά και τα ασημένια κοσμήματα είναι αναντικατάστατα, αλλά θέλουν καλή συντήρηση και… λίγο πιο γερό πορτοφόλι.


Η εναλλακτική λύση έχει δοθεί από το γνωστό σε όλους μας ανοξείδωτο ατσάλι. Ονομαζόμενο και ως χειρουργικό, μιας και χρησιμοποιούταν σε χειρουργικά εργαλεία, είναι ένα κράμα μετάλλου ασφαλές και υποαλλεργικό, το οποίο συνδυάζει χαμηλή τιμή με κομψότητα. Παρότι χρησιμοποιούταν κυρίως σε ανδρικά κοσμήματα, τις τελευταίες δεκαετίες η χρήση σε λεπτά και κομψά γυναικεία κοσμήματα είναι όλο και πιο συχνή. Ας δούμε γιατί.

Φιλικά προς το Δέρμα


Το ανοξείδωτο ατσάλι είναι ένα προσιτό υλικό που μας επιτρέπει να δημιουργούμε υποαλλεργικά και ανθεκτικά κοσμήματα. Είναι πολύ πιο ανθεκτικό ακόμη και από τον χρυσό και το ασήμι λόγω της αρχικής του σκληρότητας. Ειδικά η χειρουργική ποιότητα, που δεν περιέχει νικέλιο, μόλυβδο, και κάδμιο, εγγυάται ότι δε θα έχετε καμία αλλεργική αντίδραση.

Οικονομικά


Εάν δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσετε ένα ακριβό χρυσό ή ασημένιο κόσμημα, ή ένα περιδέραιο με πολύτιμους λίθους, μπορείτε πάντα να επιλέξετε ένα φανταχτερό κόσμημα από ανοξείδωτο ατσάλι, το οποίο θα είναι και προσιτό οικονομικά και ανθεκτικό. Τα κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι είναι πάντοτε καλή επιλογή, επειδή είναι και value for money και κομψά.

Ανθεκτικά


Τα κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι έχουν φτιαχτεί για να αντέξουν στον χρόνο. Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι πολύ ανθεκτικός στις γρατσουνιές, τη διάβρωση και τη θερμότητα, ούτε επηρεάζεται από την υπερβολική έκθεση στο νερό. Το υλικό δεν θα εμφανίζει τα συνήθη σημάδια φθοράς και δεν χρειάζεται πολλή συντήρηση. Μπορείτε να φοράτε καθημερινά τα κοσμήματά σας και να συνεχίσετε να κάνετε όλες τις συνήθεις και βαριές εργασίες σας, χωρίς να ανησυχείτε για την καταστροφή τους.

Εύκολα και Οικολογικά


Το ανοξείδωτο ατσάλι στο αρχικό του χρώμα (ασημί) είναι αδιάβροχο και δεν «μαυρίζει» ποτέ! Θα καταλάβετε λοιπόν ότι δεν απαιτεί πολλή φροντίδα. Ακόμη, τα χρώματα επιμετάλλωσης που χρησιμοποιούνται στο ανοξείδωτο ατσάλι είναι επίσης υποαλλεργικά και πιο ανθεκτικά από τις χρυσές επιμεταλλώσεις που χρησιμοποιούνται στα περισσότερα κοσμήματα. Η διαδικασία με την οποία γίνεται η επιμετάλλωση στο ανοξείδωτο ατσάλι ονομάζεται PVD. Δεν προκαλεί καθόλου τοξικά απόβλητα ή/και ρύπανση που θα μπορούσε να έχει συνέπειες στο περιβάλλον.