Τα κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ανθεκτικά στην σκουριά την οξείδωση και τον αποχρωματισμό. Έχει συνήθως μια ασημένια γυαλάδα, αλλά, σε αντίθεση με το ασήμι, δεν θα διαβρωθεί και δεν είναι επιρρεπής σε γρατσουνιές και χτυπήματα. Ο ανοξείδωτος χάλυβας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει σχεδόν οποιοδήποτε είδος κοσμήματος, από δαχτυλίδια και βραχιόλια, κολιέ, ρολόγια και σκουλαρίκια.

Χαρακτηριστικά

Ο χάλυβας περιέχει άνθρακα, νικέλιο και χρώμιο. Προκειμένου ο χάλυβας να θεωρηθεί ανοξείδωτος, πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 12% χρώμιο. Το χρώμιο καθιστά το ανοξείδωτο ατσάλι δημιουργώντας ένα αόρατο ανώτερο στρώμα που εμποδίζει το οξυγόνο από τη σκουριά και με άλλο τρόπο να διαβρώνει την επιφάνεια του χάλυβα. Αυτό σημαίνει ότι τα κοσμήματα από ανοξείδωτο χάλυβα δεν θα σκουριάσουν ή θα αμαυρωθούν.

Ταυτοποίηση

Ο ανοξείδωτος χάλυβας χαρακτηρίζεται συνήθως με ένα ζευγάρι αριθμών. Αυτοί οι αριθμοί αναφέρονται στις ποσότητες χρωμίου και νικελίου στον χάλυβα. Για παράδειγμα, ένα κολιέ από ανοξείδωτο χάλυβα με τους αριθμούς “20/12” περιέχει 20 τοις εκατό χρώμιο και 12 τοις εκατό νικέλιο. Όσο μεγαλύτεροι είναι οι αριθμοί, τόσο πιο ανθεκτικός είναι ο χάλυβας σε σκουριά και διάβρωση.

Οφέλη

Το κόσμημα από ανοξείδωτο ατσάλι είναι πολύ πιο ανθεκτικά σε σχέση με τα κοσμήματα από ασήμι ή χρυσό

Κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι μπορείτε να τα βρείτε πλέον στα περισσότερα κατάστημα κοσμημάτων και ηλεκτρονικά καταστήματα. Τα καταστήματα διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων από ανοξείδωτο ατσάλι, όπως βραχιόλια, κολιέ και σκουλαρίκια. Ο ανοξείδωτος χάλυβας μοιάζει πολύ με το ασήμι, επομένως συμβουλευτείτε το κοσμηματοπωλείο σας για να βεβαιωθείτε ότι το στοιχείο που επιλέγετε είναι σίγουρα ανοξείδωτος χάλυβας. Απαιτεί πολύ λιγότερη συντήρηση, καθιστώντας το λειτουργικό και αξιόπιστο για καθημερινούς σκοπούς. Επιπλέον, το νικέλιο στο ανοξείδωτο κόσμημα είναι στενά συνδεδεμένο, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα διαβρωθεί. Αυτό σημαίνει ότι είναι ασφαλές για τα άτομα με αλλεργίες μετάλλων.

Κόστος

Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι πολύ προσιτός, ωστόσο η τιμή των κοσμημάτων από ανοξείδωτο χάλυβα ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του. Ψάξτε καταστήματα για την καλύτερη τιμή πριν κάνετε μια αγορά.