Ένα από τα αγαπημένα σύμβολα που ενσωματώθηκαν σε κοσμήματα τα τελευταία χρόνια είναι το πασίγνωστο Δέντρο της Ζωής. Θα βρούμε πολύ συχνά κολιέ με το δέντρο της ζωής ή βραχιόλια με το δέντρο της ζωής, ένα πολύ όμορφο και κομψό σύμβολο.

Ωστόσο, δεν μιλάμε απλώς για ένα όμορφο σχέδιο που κοσμεί το χέρι σας. Το Δέντρο της Ζωής έχει σημασία συμβολική, η οποία πηγαίνει πολλές χιλιετίες πίσω. Μάθετε γιατί είναι σημαντικό και γιατί πρέπει να το εντάξετε στην κοσμηματοθήκη σας.

Τι είναι το Δέντρο της Ζωής

Γνωστό και ως «Δέντρο της Γνώσης», το Δέντρο της Ζωής συμβολίζει μια μυστικιστική ένωση του φυσικού και του πνευματικού κόσμου, του επίγειου και του κάτω κόσμου. Σε πολλές μυθολογίες και λατρείες, το σύμβολο αυτό είναι θεμελιώδες για την υποστήριξη κάθε μορφής ζωής. Για παράδειγμα, ως δέντρο της γνώσης συναντάται στον βουδισμό και τον ινδουισμό.

Για τους Σκανδιναβούς, το Yggdrasil όπως το έλεγαν, ήταν τόσο σημαντικό που η ευημερία του κόσμου όλου εξαρτιόταν από τη ζωτικότητα του ίδιου του δέντρου.

 

Για τους Κέλτες, το σύμβολο των οποίων βρίσκεται στα περισσότερα κοσμήματα με το δέντρο της ζωής, το δέντρο αυτό συνέδεε τον Ουρανό με τον φυσικό κόσμο και τον Κάτω Κόσμο. Συμβόλιζε, έτσι, τη σύνδεση των ανθρώπων με τον κόσμο των θεών και των πνευμάτων.

Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει αναφορά και από την ελληνική μυθολογία, όπου φημίζεται πως το δέντρο της ζωής συνδέεται με την περίφημη μηλιά της Ήρας, την οποία φρόντιζαν οι Εσπερίδες.

Κοσμήματα με το Δέντρο της Ζωής

Η μοναδικότητα του συμβόλου αυτού έγκειται στο γεγονός ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για εσάς όποια από τις παραπάνω ερμηνείες σας ταιριάζει. Κάποιοι επιλέγουν να δουν το δέντρο της ζωής μέσα από αυτή τη σύνδεση με το άπιαστο, το πνευματικό και το μεταφυσικό. Άλλοι επιλέγουν την ερμηνεία του ως δέντρο της γνώσης, και δείχνει την ανάγκη των ανθρώπων για κατάκτηση της γνώσης και της σοφίας, και το δύσκολο ταξίδι προς αυτά.

 

Το να επιλέξετε κοσμήματα με το δέντρο της ζωής, μπορεί να δώσει μια προσωπική και βαθύτερη νοηματοδότηση στο στυλ σας. Ή μπορεί και απλά να σας αρέσει επειδή είναι κομψό και γλυκούλι. Όποια ερμηνεία και να θέλετε να δώσετε, είναι σίγουρο πώς ένα μικρό βραχιόλι με το δέντρο της ζωής ή ένα κολιέ θα ταιριάξει απόλυτα στην κοσμηματοθήκη σας.

Βραχιόλια με το Δέντρο της Ζωής

Στο perlita.gr θα βρείτε μια μεγάλη συλλογή από βραχιόλια με το δένδρο της ζωής. Είτε θέλετε κάτι σε χρυσό είτε σε ασημί, θα βρείτε βραχιόλια με πολύ ωραίες λεπτομέρειες, φτιαγμένα από ανθεκτικό ανεξίτηλο ατσάλι και τέλειο φινίρισμα. Θα βρείτε από απλές αλυσίδες με το δέντρο της ζωής, ή και πιο περίτεχνα βραχιόλια με χάντρες και επιπλέον στολίδια, ή πολλαπλά δεντράκια.

Κολιέ με το Δέντρο της Ζωής

Φυσικά, αν θέλετε το Δέντρο της Ζωής να αποτελεί το βασικό κομμάτι των κοσμημάτων σας, τότε μπορείτε στο perlita.gr να βρείτε κολιέ με το δένδρο της ζωής. Οι επιλογές σας είναι και πάλι αρκετές. Μπορείτε να βρείτε απλές αλυσίδες, σε χρυσό ή ασημί χρώμα, με ένα μικρό σύμβολο δέντρου, εάν θέλετε κάτι πιο μίνιμαλ, το οποίο θα μπορείτε να κάνετε και layering με άλλα κολιέ και μενταγιόν, ή με ένα απλό choker. Αν προτιμάτε ένα πιο έντονο κολιέ, μπορείτε να βρείτε τα εξαιρετικά διπλά κολιέ με διπλό σύμβολο δέντρου της ζωής, το οποίο κάνει κατευθείαν το layering για εσάς!