Σκέφτεστε να αγοράσετε μια αλυσίδα κολιέ, αλλά δεν είστε σίγουροι ποια ταιριάζει; Σας νιώθουμε! Μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές εκεί έξω όταν πρόκειται για αλυσίδες κολιέ.  Μπορείτε να περιορίσετε τις επιλογές σας, εστιάζοντας στον σκοπό και στην προτίμησή σας. Για να σας βοηθήσουμε να κάνετε την επιλογή σας, έχουμε αναφέρει τους πιο συνηθισμένους τύπους αλυσίδων κολιέ για τους οποίους πρέπει να γνωρίζετε.

Αλυσίδα box

Η αλυσίδα box είναι κατασκευασμένη από τετράγωνους συνδέσμους, αντί για συνδέσμους με στρογγυλό σχήμα, που συνδέονται μεταξύ τους για να κάνουν μια συνεχή ομαλή αλυσίδα. Οι αλυσίδες box είναι μια πολύ δημοφιλής μορφή αλυσίδας κολιέ και φοριούνται τόσο από άνδρες όσο και από γυναίκες. Είναι ισχυρές και δεν σπάνε εύκολα. Εάν ένας σύνδεσμος σπάσει, μπορεί να αντικατασταθεί χωρίς δυσκολία. Η αλυσίδα μπορεί επίσης να επανασυνδεθεί χωρίς να αντικατασταθεί ο σπασμένος σύνδεσμος, χωρίς να επηρεαστεί η σχεδίαση. Μπορείτε να επιλέξετε το μήκος της αλυσίδας σας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και να το ταιριάξετε με το σύνολό σας.

Αλυσίδα με χάντρες

Μια αλυσίδα με χάντρες αποτελείται από μια σειρά μικροσκοπικών χαντρών που συνδέονται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν μια αλυσίδα. Οι μπίλιες μπορούν είτε να συνδεθούν πολύ κοντά μεταξύ τους ή να υπάρχουν μικρά κενά μεταξύ τους ώστε να υπάρχει χώρος για κίνηση. Οι αλυσίδες χαντρών συνήθως φοριούνται με ετικέτες σκύλου και προσφέρουν μια δροσερή και έξυπνη εμφάνιση στις καθημερινές σας βόλτες. Οι αλυσίδες χαντρών αναδεικνύονται καλύτερα σε συνδυασμό με μενταγιόν. Η άλλη πλευρά αυτής της όμορφης αλυσίδας είναι ότι τείνουν να μην είναι τόσο ανθεκτικές όσο μερικές από τις άλλες αλυσίδες που αναφέρονται εδώ και μπορούν να σπάσουν σχετικά εύκολα.

Αλυσίδα singapore

Η αλυσίδα singapore είναι μια ανθεκτική και ισχυρή αλυσίδα που αποτελείται από μια σειρά τμημάτων συνδεδεμένα μεταξύ τους. Οι αλυσίδες αυτές αρκετές φορές επιλέγονται για να κρατούν μενταγιόν, καθώς είναι πολύ δυνατές ανεξάρτητα από το πλάτος τους. Είναι μια κλασική, κομψή επιλογή που συνδυάζεται καλά με ένα όμορφο μενταγιόν και μπορεί να φορεθεί καθημερινά.

Αλυσίδα Spiga

Οι αλυσίδες Spiga (που σημαίνει σιτάρι), αποτελούνται γενικά από στριμμένους οβάλ συνδέσμους, οι οποίοι είναι πλεγμένοι μαζί σε μία κατεύθυνση, για να δημιουργήσουν μια λεπτή και συμμετρική αλυσίδα. Μοιάζουν με τις άκρες των μίσχων σιταριού, εξ ου και το όνομα Spiga / σιτάρι. Αυτή η ημι-άκαμπτη αλυσίδα είναι πολύ ανθεκτική και μπορεί να φορεθεί με μενταγιόν ή ως έχει. Οι αλυσίδες spiga έχουν κλασική και διαχρονική εμφάνιση.

Αλυσίδα cable

Οι αλυσίδες cable είναι από τους πιο βασικούς τύπους αλυσίδων και μοιάζουν πολύ με τις κοινές αλυσίδες από σίδηρο. Χρησιμοποιήθηκαν για αιώνες για πολλές λειτουργίες, από την αγκυροβόληση πλοίων έως τη δημιουργία μικρών και λεπτών κοσμημάτων. Μια αλυσίδα cable είναι πιθανώς η πιο κοινή μορφή αλυσίδας κολιέ που χρησιμοποιείται στα κοσμήματα και αποτελείται από μια σειρά πανομοιότυπων οβάλ συνδέσμων που διασυνδέονται για να σχηματίσουν μια λειτουργική και όμορφη αλυσίδα.  Από μόνες τους, δεν είναι πολύ εντυπωσιακές αλλά είναι τέλειες όταν συνδυάζονται με ένα όμορφο μενταγιόν. Είναι ανθεκτικές και απλές και εύκολο στην επισκευή. Ωστόσο, ένας σύνδεσμος αλυσίδας cable μπορεί μερικές φορές μπορεί να διαλύετε, εάν η αλυσίδα δεν έχει κατασκευαστεί σωστά.

Αυτοί ήταν οι 5 καλύτεροι τύποι κολιέ αλυσίδων. Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε και να σας οδηγήσαμε στο ιδανικό κολιέ για εσάς!