Η εύρεση του προσωπικού σας στυλ περιλαμβάνει και την πρόσθεση των αξεσουάρ. Η χρήση κοσμημάτων όπως είναι το κολιέ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναδείξετε τα προσωπικά σας γούστα και τις προτιμήσεις σας στη μόδα.  Αν ψάχνετε τρόπους να φορέσετε κολιέ παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για τον σωστό τρόπο.

Ελέγξτε αν το ντύσιμο σας χρειάζεται κολιέ

Αν φοράτε μια μπλούζα διακοσμημένη ή άλλα φανταχτερά κοσμήματα είναι καλύτερα να μην συμπληρώσετε με κολιέ.  Από την άλλη, αν θέλετε να φορέσετε ένα κολιέ που κάνει μια δήλωση καλύτερα να αφήσετε το κολιέ να είναι το επίκεντρο και να διαλέξετε τα ρούχα σας με βάση το κολιέ.

Σκεφτείτε τον τύπο του ντεκολτέ:

Η στρογγυλή λαιμόκοψη, είναι ο πιο ευέλικτός τύπος ντεκολτέ για να φορέσετε ένα κολιέ.  Παίξετε με το μήκος του μενταγιόν παρά με το στυλ.  Για παράδειγμα φορέστε ένα κολιέ που είναι πιο μακρύ από το στρογγυλό ντεκολτέ της μπλούζας σας για πιο καθημερινές εμφανίσεις ή ένα πιο εντυπωσιακό για τις βραδινές σας εξόδους.

Το ντεκολτέ σχήματος V, με αυτόν τον τύπο μπλούζας φορέστε περιδέραια που μιμούνται και πέφτουν φυσικά σε σχήμα V.  Επίσης, τα κολιέ με στρώσεις είναι ένας από τους πιο μοντέρνους τρόπους για να συνδυάσετε τέτοιες μπλούζες ή φορέματα.

Το χαμόγελο, όπως και στην στρογγυλή λαιμοκομψή είναι καλύτερο να επιλέξετε μακριά κολιέ ή τουλάχιστον κολιέ που είναι πιο μακριά από τη λαιμοκομψή της μπλούζας.  Με σιγουριά μπορούμε να πούμε ότι είναι καλό να αποφύγετε τα τσόκερ με τέτοιου τύπου μπλούζες.

Τα κολάρα, συνήθως συναντάμε τέτοια λαιμοκομψή στα πουκάμισα.  Εδώ μπορείτε να παίξετε με τα μήκη του κολιέ και το πουκάμισο σας.  Για παράδειγμα, φορέστε ένα μονόχρωμο πουκάμισο με μπλουζάκι από μέσα και δώστε έμφαση στο κολιέ σας.  Από την άλλη αν προτιμάται τα πουκάμισα  με μοτίβο είναι καλύτερα να αφήσετε ένα με δύο κουμπιά ξεκούμπωτα και να συνδυάσετε ένα κολιέ με αλυσίδες ή στρώσεις που θα πέφτει ακριβώς πάνω στο άνοιγμα του πουκαμίσου.

Οι μπλούζες με έξω τους ώμους, ήταν και είναι δημοφιλής.  Εδώ μπορείτε να φορέσετε τσόκερ ή μενταγιόν που εφαρμόζουν στο λαιμό.

Οι μπλούζες που δένουν στο λαιμό, συνήθως δεν χρειάζεται να φορέσετε ένα κολιέ με τέτοιου τύπου μπλούζες καθώς έχουν τις δικές τους λεπτομέρειες στην λαιμοκομψή.

Το ζιβάγκο, οι μπλούζες με ψηλό κολάρο είναι καλύτερα να φοράτε μακριά κολιέ για να επιμηκύνεται το σώμα σας.

Κρατήστε το απλό

Ένα κολιέ φωτίζει και συμπληρώνει την εμφάνιση σας.  Όποτε φορέστε το με ένα πιο απλό ντύσιμο για να δώσετε μια λάμψη.  Αποφύγετε να το φοράτε με ρούχα που έχουν μοτίβο και γενικά αποφύγετε τις υπερβολές.

Προσοχή στο συνδυασμό του κολιέ με σκουλαρίκια

Δεν υπάρχει κανένας ευθύς κανόνας για το πως πρέπει να φοράτε το κολιέ και τα σκουλαρίκια σας μαζί.  Απλά να θυμάστε ότι όταν φοράτε δύο κομμάτια μαζί θα πρέπει το ένα να ξεχωρίζει παραπάνω και το άλλο να είναι πιο απλό ώστε να μην συγκρούονται.

Αποφύγετε τα σετ κοσμημάτων

Είναι ξεπερασμένο να φοράτε σετ κοσμημάτων εκτός αν τα κοσμήματα είναι απλά και λεπτά.  Μπορείτε να συντονίσετε τα διαφορετικά κοσμήματα σας με βάση τα μέταλλα ή τα μοτίβα έτσι θα πετύχετε μια πιο μοντέρνα εικόνα.

Τα κολιέ είναι όμορφα αξεσουάρ που προσθέτουν λάμψη στο ντύσιμο σας.  Ανάλογα πως τα αναδεικνύεται μπορείτε να πετύχετε μια κλασσική εμφάνιση ή μια τολμηρή.  Τα κολιέ πηγαίνουν σε κάθε περίσταση.  Μπορείτε να τα φορέσετε σε γάμους, ραντεβού, φιλικές συγκεντρώσεις και να ξεχωρίσετε.  Ελπίζουμε ο παραπάνω οδηγός να σας βοηθήσει να φορέσετε σωστά τα κολιέ σας και να είστε λαμπερή όπου και να βρεθείτε.