Η τέλεια εφαρμογή χρειάζεται και τα κατάλληλα εργαλεία, στην προκειμένη περίπτωση δηλαδή τα πινέλα μακιγιάζ. Στο προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφέρει τα εφτά βασικά πινέλα για μακιγιάζ που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις όμορφη και αψεγάδιαστη επιδερμίδα με φυσικό αποτέλεσμα. Παρακάτω σας έχουμε μια λίστα από πινέλα που προαιρετικά μπορείτε να έχετε, για ένα πιο επαγγελματικό αποτέλεσμα και τον τρόπο χρήσης του καθενός.

8.Πινέλο βεντάλια

Οι τρίχες είναι σε επίπεδο σχήμα βεντάλιας. Για ανάμειξη και αφαίρεσή του περίσσιου προϊόντος. Χρησιμοποιείται για την εφαρμογή σκόνης για λάμψης στο μακιγιάζ και για την απομάκρυνση σκιών από τα μάγουλα και κάτω από την περιοχή των ματιών.

9.Πινέλο λάμψη

Αυτό το πινέλο είναι ελαφρώς γεμάτο και μεγαλύτερο από το πινέλο σκιάς ματιών. Για την εφαρμογή highlighter στο οστό των φρυδιών, τη ζώνη Τ και κάτω από την περιοχή των ματιών.

10.Γωνιακό πινέλο ρουζ

Πινέλο πολλαπλών χρήσεων ιδανικό για το περίγραμμα και την σκίαση του προσώπου

11.Πινέλο make up

Χρησιμοποιήστε το σαν πινέλο για την βάση του μακιγιάζ για υγρά προϊόντα. Σχεδιασμένο για την ακριβή εφαρμογή της υγρού make up. Η κύρια λειτουργία του είναι να διευκολύνει την ομαλή εφαρμογή της βάσης σας στο δέρμα. Η χρήση μιας βούρτσας καλής ποιότητας κάνει όλη τη διαφορά. Ένα καλό πινέλο make up θα σας επιτρέψει να κάνετε σωστό δίνοντάς σας ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

12.Πινέλο ανάμειξης σκιάς ματιών

Για ανάμειξη των σκιών ματιών, ωστόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πινέλο κονσίλερ. Χρησιμοποιήστε το με ελαφριές κυκλικές κινήσεις μεταξύ δύο χρωμάτων σκιάς ματιών στο καπάκι και στο οστό του φρυδιού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πινέλο κονσίλερ για να καλύψετε τις φακίδες.

13.Πινέλο ανάμειξης σκιάς ματιών με σφουγγαράκι

Αυτό είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την εφαρμογή των κρεμώδη σκιών ματιών, της σκιάς ματιών σε σκόνη και του μαλακού μολυβιού eyeliner. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ανάμειξη ή αφαίρεση περίσσιου χρώματος.

14.Πινέλο eyeliner

Αυτό το πινέλο είναι μικρό, σταθερό, επίπεδο και γωνιακό. Οι τρίχες είναι αρκετά σταθερές για να πάρουν αρκετό eyeliner για να δημιουργήσουν μια ομαλή γραμμή κοντά στις βλεφαρίδες.

15.Βουρτσάκι βλεφαρίδων

Διαχωρίζει τις βλεφαρίδες πριν ή και μετά την εφαρμογή της μάσκαρα, αφαιρώντας το περιττό προϊόν, ενώ δίνει σχήμα στα φρύδια σας.

16.Πινέλο χειλιών

Επιτρέπει την ακριβή εφαρμογή του κραγιόν στα χείλι σας. Μπορεί να νομίζετε ότι μπορείτε να το κάνετε χωρίς το πινέλο, αλλά τα χείλη φαίνονται καλύτερα και πιο φυσικά αν χρησιμοποιείτε ένα πινέλο χειλιών για να κάνετε το περίγραμμα των χειλιών και να κατανείμετε ομοιόμορφα το χρώμα στα χείλι σας. Είναι επίσης ιδανικό για τον καθαρισμό της γραμμής χειλιών με κονσίλερ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα μάτια, τα χείλη, τα φρύδια ή για το concealer σε ουλές.

Τριγωνικό beauty blender

Για την εφαρμογή υγρών προϊόντων, διατίθενται σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Εκείνα με τις αιχμηρές άκρες είναι καλύτερα για την εφαρμογή κονσίλερ. Το τριγωνικό beauty blender ήταν μέρος της πρώτης γενιάς σφουγγαριών μακιγιάζ,  οι άκαμπτες γραμμές μπορούν να καταστήσουν δύσκολη τη ομοιόμορφη διανομή του προϊόντος, σε σύγκριση με τα καμπυλωτά .

Beauty blender

Για ελαφρύ και φυσικό αποτέλεσμα εφαρμόστε το υγρό make up με υγρό σφουγγάρι. Πιθανότατα έχετε δει το εμβληματικό αρχικό ροζ beauty blender σε σχήμα αυγού παντού μέχρι τώρα. Είναι ένα από τα αγαπημένα μεταξύ των makeup artists, των συντακτών ομορφιάς και του γενικού πληθυσμού που αγαπά το μακιγιάζ. Μόλις βραχεί θα σας βοηθήσει να ελέγξετε το επίπεδο κάλυψης. Εάν είναι απλά ελαφρώς υγρό, είστε σε θέση να δημιουργήσετε μέτρια έως πλήρη κάλυψη και αν είναι πολύ υγρό, μπορείτε να πάρετε ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.