Υπάρχουν κάποιες τάσεις στα γυναικεία κοσμήματα που περιμέναμε πως και πως να επανέλθουν στην μόδα, ένα από αυτά τα trends είναι τα κολιέ τσόκερ. Επανήλθε στην μόδα το 2016 και έχει παραμείνει από τότε στην κορυφή των επιλογών σε γυναικείο αξεσουάρ. Αναφορικά ήταν μόδα την δεκαετία του 90.

Ωστόσο τα τσόκερ υπήρχαν εκατοντάδες χρόνια πριν και αν παρατηρήσεις προσεκτικά κάθε δεκαετία αλλάζουν και έρχονται σε νέα μορφή. Μια γρήγορη αναζήτηση στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης  θα δεις τσόκερ κολιέ που έχουν χρονολογηθεί μεταξύ 2400-1500 π.Χ.

Πώς να το φορέσεις σωστά

Δεν υπάρχει κάποιος κρυφός κανόνας για να φορέσεις ένα τσόκερ. Συνήθως σχεδιάζεται για να είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και όλες τις περιστάσεις. Αν θέλεις μπορείς να ακολουθήσεις έναν απλό οδηγό για να απογειώσεις το στιλ σου με αυτό το statement αξεσουάρ.

Τσόκερ tip 1 – Τα μικρότερα σκουλαρίκια συμπληρώνουν το τσόκερ

Καλύτερα όταν επιλέξεις να φορέσεις ένα τσόκερ να φορέσεις μικρά και διακριτικά σκουλαρίκια. Δεδομένου ότι ο λαιμός είναι η προέκταση του προσώπου σου τα μεγάλα σκουλαρίκια θα αγγίζουν το κολιέ και θα το επισκιάζουν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να φορέσεις πολλαπλά σκουλαρίκια ή μεγάλα, απλά καλό θα ήταν να αποφύγεις τα μακριά σκουλαρίκια.

Τσόκερ tip 2 – Η λαιμόκοψη από τα ρούχα σου

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου είναι τι ρούχα θα φορέσεις μαζί του. Μία μπλούζα με λαιμόκοψη χαμόγελο είναι ιδανική για να συμπλήρωση το ντύσιμο σου και να αναδείξει το τσόκερ σου. Είναι προφανής ότι μία πλήρης λαιμόκοψη θα έκρυβε το κολιέ σου.

Τσόκερ tip 3 – Κάνε layer τα τσόκερ σου

Μπορείς να φορέσεις πολλαπλά λεπτά τσόκερ για να κάνεις πιο ενδιαφέρουσα την εμφάνιση σου. Επέλεξε να είναι ίδιο χρώμα το μέταλλο για να φαίνεται ομοιόμορφο, εάν  τα φορέσεις  για μια βραδινή σου εμφάνιση μπορείς να επιλέξεις πιο έντονες αλυσίδες. Για μια πιο ασυνήθιστη πολυεπίπεδη εμφάνιση, συνδύασε τα και με ένα μακρύ κολιέ ή κολιέ με σχοινιά και δέρμα.

Τα καλύτερα τσόκερ για να δοκιμάσεις

Αν δεν τα έχεις στην μπιζουτιέρα σου καλό θα ήταν να ξεκινήσεις με απλά σχέδια, minimal γιατί τίποτα δεν συγκρίνετε με το απλό. Και το καλύτερο κομμάτι; Μπορείς να τα βρεις σε πολλά σχέδια και σε πολύ χαμηλή τιμή. Παρακάτω σου έχω κάποια στιλ τσόκερ που σίγουρα θα σε εντυπωσιάσουν.

Απλές πολυεπίπεδες αλυσίδες

Τσόκερ με αλυσίδες

Διακριτικό τσόκερ με πέρλα


Πολυεπίπεδο τσόκερ με φλουριά

Τσόκερ με λευκές χάντρες