Πότε ήταν η τελευταία φορά που πλύνατε τα πινέλα ή το beauty blender σας; Φαντάζομαι αρκετό καιρό πριν. Μην ανησυχείτε, δεν είστε η μόνες. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια έρευνα, το 39% των χρηστών πινέλων μακιγιάζ τα καθαρίζουν μία φορά το μήνα  και το 22% παραδέχεται ότι δεν τα καθαρίζει ποτέ.

Παρόλο που γνωρίζουμε ότι τα βρώμικα εργαλεία μακιγιάζ μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση στο πρόσωπο υπάρχουν πολύ λίγες (αν υπάρχουν) από εμάς που μπορούν να πουν χέρι με καρδιά ότι πλένουμε τα εργαλεία προσώπου μας τόσο τακτικά όσο θα έπρεπε. Δεν αποτελεί έκπληξη. είναι ένα βαρετό κομμάτι της ομορφιάς που πολύ εύκολα το παραβλέπουμε. Επιπλέον, αυτό σημαίνει ότι αφήνετε τις βούρτσες σας να στεγνώσουν για 12 ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν τα χρησιμοποιείται.

Ωστόσο, αν οι βούρτσες σας είναι επί του παρόντος γεμάτες με μακιγιάζ και δεν μπορείτε να δείτε το αρχικό χρώμα των τριχών πια… ήρθε μάλλον η ώρα για ένα καλό καθάρισμα. Επιπλέον, είναι καλό να τα πλένουμε τακτικά  για να τα διατηρήσουμε.

Πώς να καθαρίσετε τα πινέλα μακιγιάζ σας βήμα προς βήμα

Οι ειδικοί έχουν μοιραστεί τις συμβουλές τους για να καθαρίσουμε σαν επαγγελματίες τα πινέλα του μακιγιάζ μας το οποίο όχι μόνο θα εξασφαλίσει την υγεία του δέρματος μας, αλλά θα βελτιώσει επίσης και την εφαρμογή του make up.

  1. Πλύσιμο

Πλύντε τα πινέλα σας με αντιβακτηριακό σαπούνι ή σαμπουάν μωρών χωρίς σιλικόνη σε χλιαρό νερό. Αυτό το πλύσιμο είναι αποδεκτό μόνο ως έσχατη λύση. Αφαιρεί από τα πινέλα σας όλα τα έλαια του προσώπου, αλλά μπορεί να μην είναι καλό για τα πινέλα με φυσική τρίχα μακροπρόθεσμα.

Βυθίστε κάθε πινέλα ξεχωριστά κάτω από το τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια σε ένα μπολ με απαλό σαμπουάν ή σαπούνι και τρίψτε απαλά με τα δάχτυλα για να κάνετε έναν καλό αφρό για λίγα λεπτά.

2.Ξεπλύντε

Κρατήστε τα πινέλα σας κάτω από τρεχούμενο νερό, ελέγχοντας μέχρι να μην υπάρχει αφρός πάνω τους, κρατήστε για άλλα 2-3 δευτερόλεπτα, εξασφαλίζοντας ότι είναι καθαρά.

3.Στέγνωμα

Αφού πλύνετε όλα τα πινέλα σας, τοποθετήστε τα σε μια πετσέτα στην σειρά κάτω από το καλοριφέρ (αν τα στοιβάξετε το ένα πάνω στο άλλο, δεν στεγνώνουν σωστά και θα μυρίζουν παράξενα).

Μπορούμε να βάλουμε τα πινέλα μακιγιάζ στο πλυντήριο;

Δυστυχώς, το πλυντήριο δεν είναι μια αποδεκτή λύση. Η θερμότητα του μηχανήματος θα σπάσει την κόλλα που κρατά τη βούρτσα στη λαβή. Οπότε καλύτερα να επιμείνουμε στην παραπάνω μέθοδο.

Ο καθαρισμός των πινέλων σας μπορεί να είναι μια ακόμη αγγαρεία για να προσθέσετε στις εβδομαδιαίες σας ρουτίνα. Καθαρίστε τακτικά τα πινέλα σας και το μακιγιάζ σας θα βελτιωθεί.