Εδώ είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε τα ασημένια κοσμήματα χωρίς να χρησιμοποιήσετε σκληρά χημικά ή τρίψιμο. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να καθαρίσετε τα αγαπημένα σας κοσμήματα διατηρώντας παράλληλα την ποιότητά τους.

Μπορεί με τον καιρό να μαυρίσουν, να θολώσουν ή να κάνουν γραμμές και στάμπες εάν δεν τα φοράτε, όχι τίποτα άλλο, αλλά το καλοκαίρι είναι η εποχή τους. Ευτυχώς όμως, όσο εύκολα μαυρίζουν άλλο τόσο εύκολα καθαρίζουν.

Ας δούμε λοιπόν πως θα καθαρίσουμε σε δέκα δευτερόλεπτα τα αγαπημένα μας κοσμήματα. Θα χρειαστείτε, αλουμινόχαρτο, σόδα φαγητού, βραστό νερό, γυάλινο μπολ.

Αν είναι αρκετά οξειδωμένα επαναλάβετε άλλη μια φορά. Αυτή η χημική διαδικασία είναι γνωστή ως ανταλλαγή ιόντων, η οποία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό των ασημικών.

Η οδοντόκρεμα είναι ένας εναλλακτικός τρόπος καθαρισμού των κοσμημάτων σας. Βάλτε μια μικρή ποσότητα σε ένα μαλακό πανί και στη συνέχεια τρίψτε και έπειτα ξεβγάλτε.