Ναι, πρέπει να καθαρίζετε το beauty blender σας κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε. Δείτε πώς με μερικούς εύκολους τρόπους για να κάνετε το σφουγγάρι μακιγιάζ σας να φαίνεται σαν καινούργιο.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθάρισατε το beauty blender σας; Αν είσαι σαν εμένα, η απάντηση είναι “δεν μπορώ να θυμηθώ” και “ποτέ”. Το καταλαβαίνω, ο καθαρισμός των πινέλων μακιγιάζ και των σφουγγαριών συχνά  ξεχνιέται. Αλλά είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα που πραγματικά θα πρέπει να κάνετε συνήθεια και να μην παραλείπετε.

Πρώτον, υπάρχει το θέμα της υγιεινής. Ένα βρώμικο Beauty Blender είναι ένα ιδανικό έδαφος αναπαραγωγής για όλα τα είδη μικροβίων και βακτηρίων, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στο δέρμα σας κάθε φορά που το χρησιμοποιείτε. Για να μην αναφέρουμε ότι ένα βρώμικο σφουγγάρι απλά δεν θα είναι αποτελεσματικό εφόσον καλύπτεται σε στρώματα προϊόντων, το χρώμα των προϊόντων που χρησιμοποιείτε μπορεί να αλλάξει. Τα καλά νέα; Το να καθαρίσετε το σφουγγάρι μακιγιάζ σας να είναι μια περίπλοκη ή χρονοβόρα διαδικασία. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πώς να καθαρίσετε ένα Beauty Blender γρήγορα και αποτελεσματικά:

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να καθαρίσετε το μπλέντερ ομορφιάς σας

Όταν ο χρόνος είναι σημαντικός (και πραγματικά, πότε δεν είναι;), ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε γρήγορα ένα Beauty Blender είναι να το τρίψετε σε μια επιφάνεια με υφή.

Πώς να καθαρίσετε το μπλέντερ ομορφιάς σας με σαπούνι

Θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από νερό και σαπούνι για να καθαρίσετε το σφουγγάρι μακιγιάζ σας. Πρώτα βρέξτε καλά το σφουγγάρι μακιγιάζ σας και στη συνέχεια τρίψτε το σαπούνι απευθείας πάνω στο σφουγγάρι. Μόλις αρχίσετε να βλέπετε ότι ο αφρός αλλάζει χρώμα (το μακιγιάζ που βγαίνει από το σφουγγάρι), ξεπλύνετε καλά. Ρίξτε μια ματιά στο Beauty Blender σας αν εξακολουθεί να φαίνεται βρώμικο, επαναλάβετε τη διαδικασία να παραμένει βρώμικο, μπορείτε ακόμη και να τη χρησιμοποιήσετε καθημερινά χωρίς να κάνετε ζημιά στο σφουγγάρι σας.

Εάν προτιμάτε το υγρό σαπούνι, μπορείτε να βρέξετε το σφουγγάρι και να βάλετε λίγο από το καθαριστικό απευθείας πάνω του, ακολουθώντας την ίδια μέθοδο που θα κάνατε με το κλασικό σαπούνι. Γεμίστε ένα μπολ με νερό και μερικές σταγόνες από το σαπούνι και αφήστε το σφουγγάρι να μουλιάσει εκεί για ένα ή δύο λεπτά. Στη συνέχεια, κάντε απαλό μασάζ με λίγο υγρό με το χέρι σας πριν το ξεπλύνετε.

Πώς να καθαρίσετε ένα μπλέντερ ομορφιάς με φούρνο μικροκυμάτων

Ακριβώς όπως το πλύσιμο των πιάτων μέσα στο πλυντήριο ή το πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο ρούχων, το να βάλετε το σφουγγάρι μακιγιάζ σας στο φούρνο μικροκυμάτων είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να το καθαρίσετε με ελάχιστη προσπάθεια. Για να μην αναφέρουμε ότι η θερμότητα από το φούρνο μικροκυμάτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το απολυμάνετε και να σκοτώσετε τυχόν μικρόβια και βακτήρια. Απλά φροντίστε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα, ώστε να μην λιώσετε το αγαπημένο σας Beauty Blender.

Πρώτον, προσθέστε μερικές σταγόνες υγρού σε ένα μπολ με νερό (βεβαιωθείτε ότι το μπολ είναι ασφαλές για φούρνο μικροκυμάτων). Θέλετε να υπάρχει αρκετό νερό για να καλύψετε εντελώς το σφουγγάρι. Βρέξτε το σφουγγάρι κάτω από τρεχούμενο νερό και στη συνέχεια ρίξτε το στο μπολ. Βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 60 δευτερόλεπτα και φροντίστε να το αφήσετε να κρυώσει πριν το ακουμπήσετε. Αυτό το σαπουνόνερο θα έχει τώρα όλα τα είδη χρωμάτων και το Beauty Blender σας θα πρέπει να φαίνεται ολοκαίνουργιο. Μόλις κρυώσει νερό, αφαιρέστε το σφουγγάρι, κάντε άλλο ένα ξέβγαλμα κάτω από τρεχούμενο νερό και αφήστε το να στεγνώσει εντελώς.

Πώς να καθαρίσετε ένα μπλέντερ ομορφιάς με λάδι

Η έννοια του διπλού καθαρισμού είναι εξαιρετικά δημοφιλής όσον αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας και οι ίδιες αρχές ισχύουν όταν σκέφτεστε να καθαρίσετε το Beauty Blender σας. Η βασική αρχή: Το πετρέλαιο διασπά το πετρέλαιο. Έτσι, όταν φοράτε στο πρόσωπο μακιγιάζ, χρησιμοποιώντας πρώτα ένα καθαριστικό λάδι μπορεί να βοηθήσει στη διάλυση των ελαίων σε αυτό το μακιγιάζ πιο αποτελεσματικά. Το ίδιο ισχύει και για ένα σφουγγάρι μακιγιάζ, οπότε θεωρήστε ότι αυτή είναι μια τεχνική καθαρισμού επιλογής για Beauty Blender.

Ξεκινήστε με ένα ξηρό σφουγγάρι και κάντε μασάζ μερικές σταγόνες λάδι (το λάδι καρύδας είναι μια καλή επιλογή) στο σφουγγάρι μέχρι να αρχίσει να βγαίνει το μακιγιάζ. Στην συνέχεια βάλτε υγρό σαπούνι και νερό, αυτό είναι το δεύτερο μέρος του διπλού καθαρισμού, το οποίο όχι μόνο θα αφαιρέσει τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ, αλλά θα βοηθήσει να ξεπλύνετε το λιπαρό υπόλειμμα.

Να είστε προσεκτικές με το μπλέντερ ομορφιάς σας

Θεωρητικά, θα πρέπει να καθαρίζετε το σφουγγάρι μακιγιάζ σας μετά από κάθε χρήση, οπότε θέλετε να είστε σίγουρες ότι ξέρετε πώς να καθαρίσετε ένα Beauty Blender χωρίς να το καταστρέψετε. Το κλειδί είναι να αποφύγετε κάθε είδους επιθετικά καθαριστικά και να αντιμετωπίσετε το Beauty Blender σας με κάποια απαλά σαπούνια. Μην τρίβετε πολύ έντονα και πιέστε το απαλά κάθε φορά που το στύβετε. Και όταν έρθει η ώρα να στεγνώσει, βεβαιωθείτε ότι το αφήνετε να στεγνώσει καλά σε έναν καλά αεριζόμενο χώρο. Στην ιδανική περίπτωση, στηρίξτε το έτσι ώστε ο αέρας να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα γύρω του για να διασφαλιστεί ότι δεν θα μείνουν υγρά σημεία.

Μάθετε πότε ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε το μπλέντερ ομορφιάς σας

Πάνω απ ‘όλα, λάβετε υπόψη ότι αν καθαρίζετε τακτικά το σφουγγάρι σας θα σας βοηθήσει να επεκτείνετε τη μακροζωία του, αυτά τα σφουγγάρια δεν προορίζονται να διαρκέσουν για πάντα. Οι ειδικοί προτείνουν την αντικατάσταση τους μετά από τρεις μήνες χρήσης. Αλλά, τώρα που ξέρετε πώς να καθαρίσετε ένα Beauty Blender, μπορείτε να αισθάνεστε σίγουρες ότι θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για αυτούς τους τρεις μήνες.