Τα κοσμήματα φαίνονται υπέροχα όταν είναι καινούργια, αλλά μετά την αγορά ενός κοσμήματος μπορεί να παρατηρήσετε ότι η λάμψη εξαφανίζεται σιγά σιγά.

Η ποιότητα των αξεσουάρ σας είναι καθοριστικής σημασίας, αλλά πρέπει να ληφθεί μέριμνα για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση. Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να διατηρήσετε τα κοσμήματά σας έτσι ώστε να διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν θέλετε να κάνετε τα κοσμήματά σας να φαίνονται σαν καινούργια, υπάρχουν μερικές υπέροχες συμβουλές παρακάτω.

  1. Φορέστε τα τελευταία αλλά βγάλτε τα πρώτα

Για να διατηρήσετε σωστά τα κοσμήματά σας, θυμηθείτε αυτή την οδηγία: φορέστε τα τελευταία και βγάλτε τα πρώτα. Για να αποφύγετε να τα καταστρέψετε κάνοντας μια απότομη κίνηση βάζοντας τα ρούχα σας και να αποφύγετε τυχόν λεκέδες από σπρέι μαλλιών, αποσμητικά, και αρώματα.

  1. Καθαρίστε προσεκτικά τα κοσμήματά σας

Το καθάρισμα των κοσμημάτων δεν είναι πάντα απλό. Μη χρησιμοποιείτε πολύ νερό και σκληρά καθαριστικά. Μπορείτε να προμηθευτείτε συγκεκριμένα καθαριστικά ή να ζητήσετε βοήθεια από ειδικούς στο κατάστημα από το οποίο το αγοράσατε για να βεβαιωθείτε ότι ο καθαρισμός τους γίνεται με προσοχή. Τα κοσμήματα είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά, επομένως το υλικό μπορεί να κάνει τη διαφορά. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να τα σκουπίσετε με ένα υγρό πανί και μαγειρική σόδα.

  1. Αποθηκεύστε τα κοσμήματά σας σωστά

Είναι σημαντικό να αποθηκεύετε τα κοσμήματά σας για να μην καταστραφούν. Υπάρχουν μπιζουτιέρες και κουτιά για κοσμήματα με διαχωριστικά για να μην μπλέκονται τα κοσμήματα μεταξύ τους. Έτσι μπορείτε να βρείτε αυτό που θέλετε πιο γρήγορα.

4.Μην κοιμάστε με τα κοσμήματα σας

Είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι μπορεί να γυρνάμε και να κινούμαστε τη νύχτα όταν κοιμόμαστε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βγάλει τα κοσμήματα πριν τον ύπνο εάν θέλετε το κολιέ ή το βραχιόλι σας να είναι ασφαλές. Εκτός από το ότι ενοχλούν μπορούν επίσης να προκαλέσουν τραυματισμό.

5.Βγάλτε τα κοσμήματά σας όταν κάνετε μπάνιο ή δουλειές

Θέλετε να αποφύγετε την καταστροφή των κοσμημάτων από το νερό, το σαμπουάν και τα οικιακά καθαριστικά για προφανείς λόγους. Μην το ξεχνάτε αυτό όταν είστε στο μπάνιο ή κάνετε δουλειές, είναι τόσο εύκολο να αλλοιωθούν τα κοσμήματα σας.