Στην καθημερινότητα μας έχουμε οι περισσότερες συγκεκριμένα αξεσουάρ για τις καθημερινές μας εμφανίσεις που μας καλύπτουν στιλιστικά για πολλές διαφορετικές εμφανίσεις από το πρωί έως το βράδυ. Αλλά όταν επιλέγουμε  κοσμήματα για τις εμφανίσεις μας τα Χριστούγεννα, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά.

Τα εποχιακά κοσμήματα έχουν μια τεράστια ποικιλία και μπορείς να τα βρεις σε πολλά καταστήματα ή e-shop. Θα βρεις όλα τα είδη είτε σε σετ είτε σε μεμονωμένα κομμάτια που θα ταιριάζουν στο στιλ σου και στην περίσταση που θέλεις να τα φορέσεις.

Εδώ είμαστε λοιπόν για να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις τα κατάλληλη γυναικεία αξεσουάρ για την περίοδο των Χριστουγέννων. Παρακάτω σου έχω κάποιες συμβουλές για να επιλέξεις το τέλειο κόσμημα για να είσαι λαμπερή και κομψή.

Το στιλ σου έχει σημασία

Το καθημερινό μας στιλ έχει άμεση σχέση με την προσωπικότητα μας, έτσι αν δεν σου αρέσει να τραβάς την προσοχή  τότε θα αισθάνεσαι άβολα αν φορέσεις τολμηρά αξεσουάρ. Αντ ‘αυτού, επέλεξε κοσμήματα που πραγματικά σου αρέσουν και όχι ότι είναι στην μόδα τώρα. Μήπως σου αρέσουν τα πολλαπλά επίπεδα στα κοσμήματα; Τότε η ιδανική επιλογή για εσένα είναι πολλαπλές σειρές από πέρλες. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσεις τα δικά σου πολυεπίπεδα βραχιόλια.

 

Η περίσταση που θα παρευρεθείς

Οι γιορτές φέρνουν επίσης πολλές εκδηλώσεις που θα πρέπει να παρευρεθείς, κατά την επιλογή των κοσμημάτων σου σκέψου τι περίσταση είναι. Επειδή θεωρείς  ότι τα κοσμήματα σου είναι αρκετά γιορτινά δεν σημαίνει ότι ταιριάζουν και με την περίσταση που θα παρευρεθείς. Για παράδειγμα αν πας στο γραφείο και μετά έχετε πάρτι ίσως να μην είναι καλή ιδέα να φορέσεις τα υπερμεγέθη κρεμαστά σκουλαρίκια σου. Μια φανταστική ιδέα είναι να φορέσεις κολιέ με πολλαπλά επίπεδα σε χρυσό χρώμα που είναι γιορτινό χρώμα. Επίσης σε ένα total black outfit θα ταίριαζε ένα λαμπερό statement κολιέ και ένα εντυπωσιακό βραχιόλι και θα πάει σε άλλο επίπεδο το αυστηρό ντύσιμο εργασίας.

Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο

Αυτή είναι μια ιδέα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν ψωνίζετε γενικά, αν παρασυρθείς ειδικά την περίοδο των εορτών μπορεί να αρχίσεις να μοιάζεις με Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Οπότε πάντα να θυμάσαι less is more, ειδικά τα Χριστούγεννα που τα αξεσουάρ μπορεί να είναι φανταχτερά και πολύχρωμα. Έτσι επέλεξε να φορέσεις statement κοσμήματα, αλλά όχι όλα μαζί για να μην γίνει υπερβολική η εμφάνιση σου. Ένα ωραίο λαμπερό ζευγάρι σκουλαρίκια και βραχιόλια ή ένα statement κολιέ με βραχιόλια, μεγάλα εντυπωσιακά σκουλαρίκια με ένα εντυπωσιακό κολιέ θα ήταν υπερβολή.

 

Τα χρώματα παίζουν ρόλο

Όλες οι γιορτές έχουν θεματικά χρώματα, συγκεκριμένα τα εορταστικά χρώματα των Χριστουγέννων είναι το κόκκινο, το πράσινο, το μαύρο και το χρυσό. Πολλές γυναίκες επιλέγουν αυτά τα χρώματα την διάρκεια των Χριστουγέννων γιατί θεωρούνται πιο γιορτινά. Μπορείς να επιλέξεις αυτούς τους χρωματισμούς και για τα κοσμήματα σου.

Επέλεξε μονόχρωμα ρούχα

Ο καλύτερος τρόπος για να αναδείξεις τα κοσμήματα σου είναι τα ρούχα σου να είναι απλά. Αυτό επιτρέπει στο ρούχο σας να ενεργεί ως κενός καμβάς, ο οποίος θα αναδείξει τα κοσμήματα σου. Για παράδειγμα αν φορέσεις μαύρα ρούχα τότε μπορείς να φορέσεις ένα μεγάλο εντυπωσιακό κολιέ ή αν δεν θέλεις να φορέσεις κολιέ τότε ένα μεγάλο ζευγάρι εντυπωσιακά σκουλαρίκια.