Λόγω της ραγδαίας αύξησης της υψηλής τιμής των πολύτιμων μετάλλων όπως το ασήμι, ο χρυσός τα κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι γίνονται ανάρπαστα. Προσφέρουν τη λάμψη και την αισθητική των πολύτιμων μετάλλων σε προσιτές  τιμές.

Γιατί πρέπει να επενδύσετε σε κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι;

Τα διάφορα χαρακτηριστικά του το καθιστούν την καλύτερη επιλογή για την κατασκευή κοσμημάτων. Λόγω της υψηλής τιμής των πολύτιμων μετάλλων όπως η πλατίνα, ο χρυσός ή το ασήμι, το ανοξείδωτος ατσάλι αυξάνεται σε δημοτικότητα για τη χαμηλή τιμή και την υψηλή αισθητική του. Παρακάτω είναι τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν ένα δημοφιλές μέταλλο για την κατασκευή κοσμημάτων.

Χαμηλή αντιδραστικότητα

Σε αντίθεση με τα πολύτιμα μέταλλα όπως το ασήμι και ο χρυσός που λεκιάζουν εύκολα, το ανοξείδωτος ατσάλι παραμένει ανεπηρέαστο από χημικές ουσίες λόγω της μεμβράνης οξειδίου του χρωμίου που περιέχει. Το αλάτι ‘η το χλώριο μπορεί να αμαυρώσουν μέταλλα όπως το ασήμι, αλλά δεν επηρεάζει το ανοξείδωτο ατσάλι. Παρόλο που μια μικρή ποσότητα νικελίου υπάρχει στο ανοξείδωτο ατσάλι, δεν προκαλεί την αντίδραση στα ευαίσθητα δέρματα καθιστώντας το μια καλή επιλογή για τη δημιουργία κοσμημάτων.

Ανθεκτικό στη διάβρωση

Καθώς το ανοξείδωτο ατσάλι είναι ανθεκτικό στη σκουριά, απαιτεί χαμηλή συντήρηση. Στον σύγχρονο κόσμο όπου οι άνδρες και οι γυναίκες πιέζονται από το χρόνο, αυτό το χαρακτηριστικό του ανοξείδωτου ατσαλιού είναι ιδιαίτερα ελκυστικό. Τα κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι θα παραμείνουν ολοκαίνουργια χωρίς στίλβωση ή καθαρισμό.

Μακράς διαρκείας

Η ευκαμψία του το καθιστά μια άριστη επιλογή για την κατασκευή κοσμήματος. Στρεβλώνει εύκολα και δεν χάνει τις λεπτές λεπτομέρειες στις γρατζουνιές και τις εγκοπές. Τα κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ανθεκτικά και μπορούν να μείνουν αναλλοίωτα για χρόνια με ελάχιστη ή καθόλου συντήρηση. Το σατέν φινίρισμα στα σκληρά μέταλλα όπως το ανοξείδωτο διατηρεί τη λαμπερή του γοητεία και λάμπει περισσότερο με το πέρασμα του χρόνου.

Ποια χαρακτηριστικά  πρέπει να εξετάσετε κατά την αγορά κοσμημάτων από ανοξείδωτο χάλυβα

Αγοράζοντας κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι πρέπει να έχετε κατά νου ορισμένους παράγοντες για να κάνετε την καλύτερη αγορά.

Τύπος ανοξείδωτου ατσαλιού

Οι κατασκευαστές παράγουν πάνω από 150 είδη ανοξείδωτου χάλυβα και κάθε τύπος εξυπηρετεί ένα σκοπό όπως η επένδυση που χρησιμοποιείται στην οροφή των κτιρίων, χειρουργικά εμφυτεύματα που χρησιμοποιούνται στην οδοντιατρική, την κατασκευή κοσμημάτων κλπ.

Τα κοσμήματα 302 και 304 από ανοξείδωτο χάλυβα χρησιμοποιούνται γενικά από τους σχεδιαστές για την κατασκευή κοσμημάτων μόδας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον τύπο του κοσμήματος από ανοξείδωτο χάλυβα πριν αγοράσετε. Το κόσμημα ανοξείδωτου 302 και 304 έχει ένα υψηλό ποσοστό νικελίου και μπορεί να λεκιάσει το δέρμα. Αν και είναι αποδεκτό, δεν είναι μια καλή επιλογή ως κόσμημα. Οι ειδικοί συστήνουν το χάλυβα 316LVM.

Ποιότητα

Είναι σημαντικό να εξετάσετε την ποιότητα των ατσάλινων κοσμημάτων πριν επενδύσετε σε αυτά. Οι γυναίκες με ευαίσθητο δέρμα θα πρέπει να επιλέξουν κοσμήματα μόδας κατασκευασμένα από ατσάλι 316VM. Αυτό το κράμα περιέχει ένα υψηλό ποσοστό χρωμίου και χαμηλή ποσότητα άνθρακα και νικελίου. Παράγεται σε κενό για ένα ομαλό φινίρισμα της επιφάνειας. Ο τύπος 316L του ανοξείδωτου χρησιμοποιείται για την κατασκευή υποαλλεργικών κοσμημάτων.

Μέγεθος

Καλό είναι να αγοράσετε τα κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι στο σωστό μέγεθος. Είναι δύσκολο να αλλάξετε το μέγεθος του κοσμήματος.

Κόστος

Προφανώς, το κόστος των κοσμημάτων είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι κοσμημάτων από ανοξείδωτο ατσάλι. Είναι σοφό να επενδύσετε λίγο περισσότερο στην καλύτερη ποιότητα του μετάλλου εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα.