Τα κοσμήματα μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε εμφάνιση ξεχωριστή, να κάνουν ένα καθημερινό ντύσιμο πιο μοντέρνο. Είναι  η τέλεια προσθήκη για να κάνεις το πιο βαρετό και μονότονο σύνολο εντυπωσιακό. Διασκέδασε με τα κοσμήματα σου και φόρεσε τα για να αναδείξεις το στιλ σου.

Επέλεξε κοσμήματα που είναι στην μόδα αλλά να ταιριάζουν με το στιλ σου

Τα κοσμήματα σου πρέπει να είναι κατάλληλα για την περίσταση που θα παρευρεθείς. Φοράς κοσμήματα στην εργασία, τότε καλό θα ήταν να είναι λίγο πιο μίνιμαλ, βέβαια πάντα ανάλογα με την εργασία. Είσαι καλεσμένη σε επίσημο γεγονός, αν ναι τότε επέλεξε πιο εντυπωσιακά κοσμήματα, με λάμψη, κρυστάλλους. Είσαι έξω με φίλους ή έχεις να πας σε κάποιο πάρτι, τότε επέλεξε κοσμήματα πιο τολμηρά για μια παιχνιδιάρικη εμφάνιση.

Μικρά, κομψά κοσμήματα είναι καλύτερα για να τα φορέσεις στην εργασία σου, επέλεξε καρφωτά σκουλαρίκια αντί για κρεμαστά. Τα κοσμήματα που φοράς στην εργασία σου δεν πρέπει ποτέ να αποσπούν την προσοχή, εκτός και αν το θέλεις. Αν δεν είσαι σίγουρη παρατήρησε  τι φοράν οι γυναίκες στην εργασία σου.

Να γνωρίζεις τις επιλογές σου

Έχεις τόσες πολλές επιλογές όταν πρόκειται για κοσμήματα, βραχιόλια, κολιέ, σκουλαρίκια, ρολόγια και τα δαχτυλίδια, σε διαφορετικά σχέδια, σχήματα, μήκη και μέταλλα. Ότι και να επιλέξεις φρόντισε να κολακεύει την εμφάνιση σου και να ταιριάζει στο προσωπικό σου στιλ. Εάν δεν φοράς γενικά κοσμήματα δοκίμασε να φορέσεις καρφωτά σκουλαρίκια, συνήθως είναι κατάλληλα για όλες τις περιστάσεις και μπορούν να φορεθούν και με άλλα κοσμήματα.

Διάλεξε τα σωστά κοσμήματα ανάλογα το ντύσιμο σου

Αν φοράτε ένα ρούχο με έντονα μοτίβα ή έντονη διακόσμηση καλό θα ήταν τα κοσμήματα σου να είναι διακριτικά. Αν η εμφάνιση σου είναι απλή, τότε μπορείς να φορέσεις πιο έντονα και δημιουργικά κοσμήματα. Εάν τα ρούχα είναι διακοσμημένα παράλειψε το κολιέ και επέλεξε ένα διακριτικό ζευγάρι σκουλαρίκια. Ωστόσο ένα statement κολιέ θα ταίριαζε και θα απογείωνε ένα μονόχρωμο t-shirt.

Mix and match

Στο παρελθόν δεν συνήθιζαν να φορούν χρυσό, ασήμι, ροζ χρυσό στην ίδια εμφάνιση, αυτό δεν ισχύει πλέον. Μη διστάζεις να αναμίξεις διάφορα μέταλλα. Ένας τρόπος για να αναμίξετε και να ταιριάξετε είναι να παίξετε με το μέγεθος, το πλάτος και την υφή. Φόρεσε βραχιόλια με διαφορετικά μεγέθη ή κολιέ διαφορετικού μήκους. Μπορείς επίσης να κάνεις το ίδιο και με τα βραχιόλια σου.

Επέλεξε πιο θέλεις να είναι το κεντρικό σημείο της εμφάνισης σου

Ένας εύκολος τρόπος είναι να χτίσεις την εμφάνιση σου πάνω στο κομμάτι που θέλεις να είναι κεντρικό. Αυτό το κόσμημα θα είναι το επίκεντρο της εμφάνισης σου και όλα τα άλλα κοσμήματα θα είναι διακριτικά. Για παράδειγμα αν κεντρικό κομμάτι της εμφάνισης σου είναι τα σκουλαρίκια σου τότε μπορείς να φορέσεις μία χειροπέδα και ένα απλό διακριτικό κολιέ.

Αν το κολιέ είναι το κεντρικό κομμάτι της εμφάνισης σου τότε επέλεξε να συμπληρώσεις την εμφάνιση σου με δαχτυλίδια ή βραχιόλια. Το ρολόι και το βραχιόλι σου θα μπορούσαν επίσης να αποτελέσουν το επίκεντρο της εμφάνισης σου, συμπλήρωσε αυτή την εμφάνιση με σκουλαρίκια ή κολιέ.

Απόφυγε να ταιριάξεις τους χρωματικούς τόνους του ρούχου σου με τα κοσμήματα

Το χρώμα του κοσμήματος σου δεν χρειάζεται να είναι ακριβώς το ίδιο χρώμα με τα ρούχα σου ή τα άλλα κόσμημα που φοράς. Μπορείς να φορέσεις χρώματα από την ίδια χρωματική παλέτα ή έντονα χρώματα που ταιριάζουν μεταξύ τους εάν τα ρούχα σου είναι σε ουδέτερους τόνους. Φορώντας μεταλλικά κοσμήματα είναι πάντα ο ποιο ασφαλής τρόπος, αν δεν είσαι σίγουρη ποια χρώματα ταιριάζουν μεταξύ τους. Αν τα ρούχα σου είναι ουδέτερο χρώμα (π.χ. μαύρο, λευκό, γκρι, κ.λπ.), μπορείς να φορέσεις κοσμήματα με έντονο χρώμα για να προσθέσεις χρώμα και προσωπικότητα στην εμφάνιση σου.