Είναι τα παλαιότερα αξεσουάρ και ξεκίνησε από μία φυλή της Αφρικής.  Έχουν φορεθεί από τους Αιγύπτιους, τους αρχαίους Έλληνες, Ρωμαίους, τους Ασιάτες και φυσικά αποτέλεσε το σήμα κατατεθέν της δεκαετίας του 60.

Από τα πιο παλιά χρόνια ακόμα αποπνέουν δυναμισμό και κύρος αφού τα φορούσαν οι βασιλιάδες και οι βασίλισσές.   Έχουν επικρατήσει σε όλο τον κόσμο, υποστηρίζονται από κάθε στυλ και είναι αγαπημένο αξεσουάρ τόσο των γυναικών όσο και των αντρών.

Υπάρχουν πολλά μεγέθη κρίκων

Οι πολύ μικροί κρίκοι που είναι μικρότεροι από 5εκατοστά και προτείνονται για τους αρχάριους, για αυτούς που θέλουν να δοκιμάσουν νέα σκουλαρίκια και για αυτούς που έχουν περισσότερες τρύπες στα αυτιά.

Οι μεσαίοι κρίκοι που είναι 40εκατοστά είναι για καθημερινή χρήση και για να αναβαθμίζουν ένα απλό άσπρο μπλουζάκι ή σύνολο.

Οι κανονικού μεγέθους κρίκοι με διάμετρο περίπου 65εκατοστά που θα λέγαμε ότι είναι οι πιο συνηθισμένοι.

Οι μεγάλοι ή οι πολύ μεγάλοι κρίκοι διαμέτρου 120εκατοστών που φοριούνται τέλεια με κουκούλα και αλογοουρά και  έχουν υποστηριχτεί από πολλούς διάσημους.  Εάν αγαπάτε αυτούς τους μεγάλους κρίκους προσέξτε το πάχος τους.  Όσο πιο μεγάλη είναι η διάμετρος τόσο πιο λεπτή να είναι ή πυκνότητα.

Οι πολλοί κρίκοι σέ ένα σκουλαρίκι που βγαίνουν σε όλα τα μεγέθη και πηγαίνουν με τα πάντα.

5 τρόποι να συνδυάσετε τους κρίκους σας

Πολύχρωμοι κρίκοι

Συνδυάζονται υπέροχα με ένα μπλουζάκι με στάμπα.  Κρίκοι σε ένα από τα χρώματα της μπλούζας ή με χάντρες αποτελεί τον πιο φρέσκο, μοντέρνο και cool συνδυασμό.

Κρίκοι για το γραφείο

Συνήθως μικρού ή μεσαίου μέγεθος σε χρυσό χρώμα. Συνδυάζονται άψογα με όλα τα χρώματα και ένας πιο μοντέρνος τρόπος να κλέψετε τις εντυπώσεις είναι να φορέσετε πολλούς μικρούς κρίκους μαζί εάν έχετε περισσότερες τρύπες στο αυτί σας.

Κρίκοι με λεπτομέρειες

Δηλαδή κρίκοι με χάντρες, σκαλιστοί ή διακοσμημένοι με στρας.  Συνδυάζονται υπέροχα με ένα στράπλες φόρεμα ή μπλουζάκι και με πιασμένο το μαλλί προς τα πάνω.

Κρίκοι με μονόχρωμα σύνολα

Τι θα ταίριαζε περισσότερο σε ένα τελείως μαύρο ή άσπρο σύνολο από ότι ένα ζευγάρι ασημί κρίκων.  Σε αυτή την εμφάνιση, παίξτε με το μέγεθος, επιλέξτε πιο γεωμετρικά σχήματα και τολμήστε κρίκους με διαμάντια.

Κρίκοι με πουλόβερ

Όσο μεγαλύτεροι κρίκοι τόσο το καλύτερο.  Το πουλόβερ αποπνέει χαλαρό αέρα γιατί λοιπόν να μην το συνδυάσετε με τεράστιους κρίκους.  Από την άλλη, εάν δεν είστε φαν των τόσο μεγάλων κρίκων, διαλέξτε ένα πιο μικρό ζευγάρι και δώστε έμφαση στο χρώμα.

Οι κρίκοι αποτελούν κληρονομιά διαφορετικών πολιτισμών και συνεχίζουν να εξελίσσονται ως αξεσουάρ μόδας και δύναμης.  Τυπώνονται σε όλα τα μεγέθη, φοριούνται σε όλες τις ηλικίες και περιστάσεις και σαφώς δεν γίνεται να λείπουν από την καθημερινότητα μας.