Τι είναι αυτό που κάνει τα vintage κοσμήματα τόσο ξεχωριστά; Στην εποχή του fast fashion, η επιστροφή σε διαχρονικά κοσμήματα με πολιτισμική ή/και προσωπική σημασία, είναι ένα ακόμη σημαντικό statement.

Τα vintage κοσμήματα συμβολίζουν τη σύνδεση μεταξύ των γενιών, τη νοσταλγία και την αίγλη άλλων εποχών, που δεν μπορεί να συμβολιστεί με μοντέρνα κοσμήματα. Και, όπως μας έχουν δείξει και μεγάλοι οίκοι μόδας, όσο μεγαλύτερη η ιστορία και το πολιτιστικό πλαίσιο του κοσμήματος, τόσο δυνατότερο είναι και το σύνολο.
Παρακάτω αναφερόμαστε σε διαχρονικά κολιέ, βραχιόλια, σκουλαρίκια, και άλλα κοσμήματα, τα οποία είναι απαραίτητα για τις εμφανίσεις σας.

Ογκώδεις Αλυσίδες

Οι chunky αλυσίδες είναι μια σταθερά στα κοσμήματα εδώ και δεκαετίες, αποτελώντας ένα μεγάλο κομμάτι από τα διαχρονικά βραχιόλια. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για layering με ρολόι ή άλλες λεπτές αλυσίδες.

Κομψά Chokers

Χρησιμοποιούμενα από την αρχαιότητα, τα vintage τσόκερς είναι επίσης σταθερά κομμάτια των διαχρονικών κοσμημάτων. Συνήθως πιο χοντρά σε πλάτος, συνδυάζονται όμορφα με ένα απλό μονόχρωμο t-shirt, για έναν συνδυασμό vintage και μινιμαλισμού.

Σκουλαρίκια με Κλιπ

Τα αγαπημένα διαχρονικά σκουλαρίκια που έχουμε συνηθίσει από τις γιαγιάδες μας δε θα μπορούσαν να λείπουν από τη δική μας συλλογή. Ένα απαραίτητο ρετρό αξεσουάρ, ιδίως στις χρυσές του εκδοχές.

Χρυσά Μενταγιόν

Ένα διαχρονικό κολιέ χωρίς συναγωνιστή, το χρυσό μενταγιόν δεν έφυγε ποτέ από την μόδα. Είναι απλό και εύκολα συνδυάσιμο με κάθε στυλ. Μπόνους – η δυνατότητα να βάλετε την αγαπημένη σας φωτογραφία σε κάποια από αυτά.

Βραχιόλια χειροπέδες

Άλλο ένα κλασσικό αγαπημένο, οι χειροπέδες  είναι αγαπημένο vintage κόσμημα για όλες τις ηλικίες. Από μονόχρωμα μέχρι έντονα με σχέδια, τα βραχιόλια αυτά μπορούν να γίνουν πολύ δυνατό statement κόσμημα.

Layering με πέρλες

Η λίστα μας δε θα μπορούσε να κλείσει με κάτι άλλο πέρα από το διαχρονικά αγαπημένο μαργαριτάρι. Ιδιαίτερα με τη μορφή πολλών στρωμάτων από κολιέ ή βραχιόλια, οι πέρλες μπορούν να δώσουν μεγάλη ιδιαιτερότητα και κομψότητα στο ντύσιμό σας.

Όποιο και να είναι το στυλ σας, τα παραπάνω vintage κοσμήματα σας επιτρέπουν να επιλέξετε ό,τι ταιριάζει στις ανάγκες σας. Το στυλ είναι πάντα ζήτημα προσωπικής επιλογής, και η επιλογή των vintage κοσμημάτων πάντα σχετίζεται με το πως επιλέγετε να εκφράσετε το στυλ σας.