Τα Vintage κοσμήματα σήμερα είναι μια από τις πιο αγαπημένες τάσεις της σύγχρονης μόδας. Έχοντας ακούσει αυτή τη λέξη για πρώτη φορά, πολλοί φαντάζονται ένα φόρεμα ή κοσμήματα μιας παλιάς γιαγιάς, το οποίο αγαπούσε και φορούσε στα νιάτα της. Αυτό δεν είναι απολύτως αλήθεια. Δεν μπορεί να θεωρηθεί κάθε στοιχείο της προηγούμενης χρονικής περιόδου vintage, ή να ταιριάζει στον ορισμό του “vintage style”.

Τι είναι λοιπόν Vintage?
Vintage θεωρείται είδη μόδας ηλικίας τουλάχιστον 30 ετών και όχι άνω των 60 ετών. Ορισμένοι ιστορικοί μόδας πιστεύουν ότι τα πράγματα μπορούν να θεωρηθούν vintage μέχρι τη δεκαετία του 1990.Δεν έχει νόημα να ψάχνετε κάτι τέτοιο σε κάθε σπίτι. Εξ ου και η αρκετά σημαντική τιμή για αποκλειστικά καλοδιατηρημένα, κοσμήματα και αξεσουάρ από τις περασμένες δεκαετίες. Επιπλέον, δεν αρκεί να βρείτε ένα τέτοιο ρούχο ή κόσμημα, πρέπει ακόμα να ταιριάζει και να μπορεί να συνδυαστεί με τις σύγχρονες τάσεις.

Θα αναπτύξτε μια αγάπη για το παρελθόν, αλλά θα τα χρησιμοποιήσετε για να εμπνεύσετε το μέλλον σας. Εξάλλου, η επιτυχία βασίζεται στη σκληρή δουλειά και την επιρροή. Έτσι, μια σύγχρονη fashionista, έχοντας αποκτήσει κάτι τέτοιο αναμφίβολα θα τονίσει την αποκλειστικότητα και τη μοναδικότητα του στυλ της.


Αλλά δεν μπορεί να αρέσουν σε όλες ρούχα ή κοσμήματα second hand, ανεξάρτητα από την μάρκα. Επιπλέον, δεν έχουν όλοι το χρόνο να ξοδέψουν αναζητώντας ένα πραγματικά vintage αξεσουάρ. Και εδώ έρχεται να βοηθήσει τις γυναίκες της μόδας το “Vintage Style”.


Το vintage style αφορά κοσμήματα που έχουν δημιουργηθεί σήμερα αλλά έχουν την αίσθηση παλιών στιλ. Δηλαδή κοσμήματα που δημιούργησαν οι σχεδιαστές έχοντας έμπνευση από τη μόδα άλλων εποχών.


Όπως και να έχει, με πειραματισμούς ή χωρίς, η συναισθηματική αξία που εξακολουθεί να διατηρεί το vintage στυλ, σίγουρα μαρτυρεί πολλά για την προσωπικότητά μας και εκφράζει μια πιο ειλικρινή στάση απέναντι στη ζωή ανεπηρέαστη από ό,τι είναι στη μόδα. Ας το παραδεχτούμε… άξιζε τον κόπο να τολμήσουμε!!!!