Η επίτευξη του τέλειου μακιγιάζ δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκη ή χρονοβόρα. Χάρη σε αυτές τις εύχρηστες συμβουλές και κόλπα δεν θα χρειαστεί ποτέ να αισθανθείτε απογοητευμένες από το αποτέλεσμα. Ανεξάρτητα από το αν είστε αρχάρια ή γνώστης, σίγουρα θα μάθετε ένα ή δύο πράγματα από αυτές τις χρήσιμες συμβουλές.

1.Σωστή αρχή

Το επιτυχημένο μακιγιάζ πρέπει να εφαρμοστεί αμέσως μετά το πλύσιμο, την απολέπιση και την ενυδάτωση του προσώπου σας. Ο συνδυασμός ζεστού νερού, μασάζ του προσώπου και η επιλογή σωστής κρέμας προσώπου, λαδιού ή ορού για να μην μπαίνει το make up στις λεπτές γραμμές ή τις ρυτίδες εκφράσεις. Για να είμαστε σαφείς: Δεν μπορείτε να πλύνετε το πρόσωπό σας, να φάτε, να ελέγξετε τα μηνύματά σας, να ψωνίσετε online ή να μιλήσετε στο τηλέφωνο και, στη συνέχεια, να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε.

2.Πρώτα το μακιγιάζ ματιών

Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, φροντίστε να έχετε τελειώσει με το μακιγιάζ των ματιών σας -ειδικά εάν κάνετε smokey eyes, που απαιτούν πιο σκούρες σκιές. Ο λόγος; Η περιττή σκόνη από τη σκιά που ενδεχομένως να πέσει από τα μάτια σας θα αφαιρεθεί πανεύκολα από το πρόσωπό σας με ένα μαντηλάκι ντεμακιγιάζ, χωρίς να χρειαστεί να χαλάσετε και το foundation σας.

3.Τονίστε το βλέμμα σας με μολύβι ματιών

Το μολύβι ματιών είναι το προϊόν που μπορεί να αλλάξει το σχήμα των ματιών μας. Να το κάνει πιο αμυγδαλωτό, πιο μεγάλο, πιο έντονο αλλά και πιο σκιστό, πιο σαγηνευτικό. Αρκεί να το χρησιμοποιήσουμε σωστά και να αντιληφθούμε που και πώς πρέπει να το εφαρμόσουμε για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

4.Ψαλίδι βλεφαρίδων για τέλειο βλέμμα

Αποκτήστε όμορφο και σαγηνευτικό βλέμμα με γυριστές, μακριές και πυκνές βλεφαρίδες χρησιμοποιώντας ένα απλό εργαλείο μακιγιάζ. Ο λόγος για το ψαλίδι βλεφαρίδων, η χρήση του οποίου μπορεί να απογειώσει την εμφάνιση σας.

5.Χρησιμοποιήστε ουδέτερες σκιές για να τονίσετε τα μάτια

Οι ουδέτερες αποχρώσεις σκιών θα τονίσουν φυσικά τα μάτια σου και θα τα κάνουν να δείχνουν μεγαλύτερα. Προτίμησε μπεζ και καφέ αποχρώσεις, και απέφυγε μπλε, πράσινες, μοβ και ροζ σκιές που συνήθως κάνουν τα μάτια να φαίνονται μικρότερα.

6.Τέλεια σχηματισμένα και βαμμένα φρύδια

Τα φρύδια είναι ο καθρέφτης του προσώπου μας και το σωστό τους σχήμα είναι απαραίτητο προκειμένου να αναδείξουμε σωστά τα χαρακτηριστικά μας. Ακολουθήστε τις φυσικές γραμμές τους κι αν δεν είναι πολύ παχιά δεν πειράζει, δεν έχουμε όλες πολύ πυκνά φρύδια. Μην κάνετε σκληρές γραμμές με το μολύβι αλλά απαλές και κοφτές κινήσεις. Έτσι το αποτέλεσμα θα είναι πιο φυσικό.

7.Προτιμήστε την λάμψη και όχι την κάλυψη

Λέμε αντίο στα ματ makeup, που προσδίδουν απόλυτη κάλυψη. Δεν ταιριάζουν στην ηλιοκαμένη επιδερμίδα μας, αλλά ούτε και στη διάθεσή μας. Το νέο hit αφορά μια φυσική, φωτεινή και ελαστική επιδερμίδα. Εάν παρόλα αυτά χρειαζόμαστε μεγαλύτερη κάλυψη, τότε χρησιμοποιούμε ένα κλασικό αλλά όχι ιδιαίτερα βαρύ makeup, το οποίο αναμειγνύουμε με λίγες σταγόνες έλαιο προσώπου.

8.Χρησιμοποιήστε πινέλα μακιγιάζ

Τα πινέλα του μακιγιάζ είναι απαραίτητα σε κάθε γυναίκα. Εξασφαλίζουν τη σωστή, γρήγορη και υγιεινή τοποθέτηση των υλικών σε πρόσωπο αλλά και σώμα. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε άπειρα είδη και ποιότητες για κάθε γούστο και χρήση. Κυρίως όμως μπορούν να διαχωριστούν σε 2 κατηγορίες: σε πινέλα με φυσική τρίχα και σε εκείνα με συνθετική.

9.Κρεμώδη ρουζ για φυσικό αποτέλεσμα

Αν και λίγο παρεξηγημένα τα κρεμώδη ρουζ δίνουν ένα πιο φυσικό και κομψό αποτέλεσμα από τα συνηθισμένα πουδρώδη που όλοι χρησιμοποιούν. Προτίμησε τα για τις καλοκαιρινές σου εμφανίσεις και ειδικότερα στην παραλία. Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα compact ρουζ καθώς γράφουν καλύτερα στην επιδερμίδα και ειδικά στις ώριμες επιδερμίδες.

10.Περίγραμμα χειλιών

Το περίγραμμα των χειλιών είναι ένα βήμα που πολλές φορές παραλείπουμε. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά looks που έχουν στο επίκεντρο τα χείλη και αν πρόκειται να τα δημιουργήσεις τότε το περίγραμμα σου είναι απαραίτητο.