Πως να επιλέξετε τα κοσμήματα σας για να συμπληρώσετε την εμφάνιση σας; Και πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καλύτερα τη συλλογή κοσμημάτων σας χωρίς να έχετε ένα βαρετό στυλ; Οι απαντήσεις δεν είναι πάντα προφανείς. Μην φοβάστε έχουμε καταλήξει σε 5 κορυφαίες συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να είστε πάντα κομψές και μοντέρνες.

Έχετε μια τεράστια συλλογή κοσμημάτων γεμάτη με κομμάτια που αγαπάτε (ή έχετε ξεχάσει ότι αγαπάτε), αλλά πραγματικά δεν τα αξιοποιείτε στο έπακρο και δεν είστε σίγουρες από πού να ξεκινήσετε.

Ή ίσως δεν είστε σίγουρες για το ποια κομμάτια να ψωνίσετε για να τα ταιριάξετε μεταξύ τους. Όλες τα έχουμε περάσει αυτά.

Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε συγκεντρώσει ένα σωρό στυλ, συμβουλές μόδας και κόλπα για να σας βοηθήσουμε να φορέσετε σωστά τα κοσμήματα σας.

1.Δημιουργήστε στρώσεις από κολιέ και βραχιόλια

Πειραματιστείτε με αντίθετα μήκη, σχήματα, υφές και χρώματα για να φτιάξετε ελκυστικές στρώσεις με κολιέ και βραχιόλια και ακόμη και σε ορισμένες περιπτώσεις σκουλαρίκια.

Εάν κάνετε layering με κολιέ, τότε πηγαίνετε για διαφορετικά μήκη για να τραβήξετε το μάτι στο πρόσωπό σας. Διαφορετικά σχήματα, χρώματα και υφές συχνά λειτουργούν ωραία. Για βραχιόλια μπορείτε λίγο πολύ να δημιουργήσετε ένα βραχίονα διαφορετικών κομματιών που θα λάμπει και θα κουδουνίζει καθώς κινείστε.

Μπορείτε ακόμη και να πειραματιστείτε φορώντας πολλά στυλ σκουλαρικιών εάν έχετε περισσότερα από ένα ζευγάρια σκουλαρίκια ή θέλετε να συνδυάσετε ear cuffs με άλλα σκουλαρίκια.

Είναι εύκολο: απλά συγκεντρώστε μια συλλογή από περιδέραια και μενταγιόν διαφορετικών μηκών, υφών και σχεδίων και δοκιμάστε τα σε διαφορετικούς συνδυασμούς για να δείτε τι ταιριάζει, κρατήστε τους συνδυασμούς που σας αρέσουν.

2.Να ξέρετε πότε να σταματήσετε

Ξέρετε πώς είναι, μερικές φορές πάρα πολλά είναι υπερβολή. Εάν θέλετε να τραβήξετε την προσοχή στο πρόσωπο και το ντεκολτέ σας με πολυεπίπεδα κολιέ ή ένα statement κολιέ, ίσως δεν χρειάζεστε να κάνετε layering.

Ή αν φοράτε ένα statement ζευγάρι σκουλαρίκια ίσως το κολιέ σας θα μπορούσε να είναι πιο λεπτό ή να μην φορέσετε κολιέ (από την άλλη πλευρά, ένα statement ζευγάρι σκουλαρίκια με ένα αντίστοιχο κολιέ μπορεί μερικές φορές να λειτουργήσει όμορφα).

3.Ξεχνάτε να αλλάξετε τα σκουλαρίκια σας

Όλες ξεχνάμε να αλλάξουμε σκουλαρίκια είναι εύκολο να φοράμε το ίδιο ζευγάρι σκουλαρίκια για ημέρες ή εβδομάδες. Ή ίσως σχεδόν ποτέ να μην τα αλλάζουμε.

Αλλά το να αλλάζετε τα σκουλαρίκια σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλλάξετε στυλ στην εμφάνισή σας καθημερινά.

Μπορείτε να κάνετε αλλαγές στα σκουλαρίκια σας απλά φορώντας μια ποικιλία από μικρά καρφωτά σκουλαρίκια καθημερινά.  Ή μπορείτε να προσθέσετε λίγη λάμψη και κίνηση με μερικά κρεμαστά σκουλαρίκια, ανάλογα με το ντύσιμό σας.

Μια καλή ιδέα είναι να ψάξετε τη συλλογή κοσμημάτων σας για να βρείτε αυτά που δεν έχετε φορέσει εδώ και καιρό. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε νέα ζευγάρια σκουλαρίκια που ταιριάζουν με το στυλ σας και θα προσθέσουν κάποια ποικιλία και ενδιαφέρον στη συλλογή κοσμημάτων σας.

4.Ποιο είναι το επίκεντρο

Εδώ είναι μια άλλη απόφαση που πρέπει να πάρετε ενώ ντύνεστε: ποιο θέλετε να είναι το επίκεντρο της εμφάνισης σας;

Μια απλή ακόμη και βαρετή  εμφάνιση θα μεταμορφωθεί σε κάτι ιδιαίτερο με τα σωστά κοσμήματα και αξεσουάρ. Μπορείτε να επιλέξετε κοσμήματα που πραγματικά κάνουν μια δήλωση σε μία απλή ενδυμασία. Αλλά αν φοράτε τολμηρά ρούχα, τότε συχνά είναι καλή ιδέα να πάτε με μικρότερα, πιο λεπτά κοσμήματα.

5.Ο ποιο σημαντικός κανόνας: Αγνοήστε τους κανόνες!!!

Αυτός είναι ο πιο αγαπημένος μου κανόνας από όλους: σπάστε τους κανόνες όταν κρίνετε κατάλληλο.

Το ντύσιμο θα έχει πλάκα και θα πρέπει να είναι προσωπικό για σένα. Το στυλ σου έχει να κάνει με το ποιος είσαι και πώς θέλεις να εμφανίζεσαι στους άλλους. Δεν χρειάζεται να είναι όλα σετ και κλασικά.

Εάν αυτό που λειτουργεί για εσάς είναι να μην ακολουθείτε καμία από τις τυπικές συμβουλές μόδας, τότε η συμβουλή μου είναι να επιλέξετε αυτό.