Ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους αγαπάμε το layering στα κοσμήματα, είναι η ευκαιρία για προσωπική έκφραση. Πέρα από το ζήτημα του στυλ, όμως, το layering μας προσφέρει και κάτι ακόμη – την ευκαιρία να φοράμε ταυτόχρονα περισσότερα από τα αγαπημένα μας κοσμήματα!

Η διαδικασία του layering μπορεί να είναι λίγο δύσκολη. Θέλουμε η συνολική μας εμφάνιση να είναι κομψή και να μην είναι υπερφορτωμένη, αλλά ούτε και «ακατάστατη». Αν είστε ακόμη αρχάριες στο layering των κοσμημάτων σας, ορίστε μερικές συμβουλές για να ξεκινήσετε.

Σπάστε τη μονοχρωμία των ρούχων σας

Θέλετε να φωτίσετε κάπως το μαύρο μπλουζάκι σας; Μπορείτε να επιλέξετε χρυσά ή ασημένια κολιέ διαφορετικού μεγέθους και να κάνετε color blocking με τα κοσμήματά σας! Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι καλό να επιλέγετε από choker μέχρι κολιέ που πηγαίνουν κάτω από το στήθος, για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Φτιάξτε ένα θέμα

Είτε κάνετε layering στα σκουλαρίκια είτε στα κολιέ σας, καλό είναι να έχετε από πριν στο μυαλό σας ένα «θέμα». Μπορεί να είναι κάτι μικρό και διακριτικό, όπως μικρά διαμαντάκια εδώ κι εκεί. Μπορεί να είναι κάτι γραμμικό, δημιουργημένο από πολλά ίδια κοσμήματα. Μπορεί, όμως, και να είναι ένα centerpiece με απλούστερα κοσμήματα να το περιτριγυρίζουν. Ό,τι και να είναι, σκεφτείτε πως θα κάνετε το layering σας να φαίνεται επιμελημένο.

Παίξτε με αντιθετικά στυλ…

Ένα ακόμη θετικό στοιχείο του layering είναι ότι μας επιτρέπει να συνδυάσουμε κοσμήματα που σε άλλες περιπτώσεις δε θα φανταζόμασταν ότι ταιριάζουν. Αν θέλετε να διασκεδάσετε, μπορείτε να συνδυάσετε αντίθετα στυλ, όπως vintage μενταγιόν με μινιμαλιστικές αλυσίδες ή γεωμετρικά σκουλαρίκια με clip-ons.

…αλλά και με διαφορετικές πρώτες ύλες

Γιατί να σταματήσετε μόνο στα στυλ; Μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικά μέταλλα, πέρλες με πολύτιμους λίθους, άλλα χρώματα, υφές. Ειδικά τα κοσμήματα με διαφορετικές υφές μπορούν να σας βοηθήσουν και να μην μπερδέψετε τα κολιέ και τα βραχιόλια σας όταν κάνετε layering. Ξεκινήστε με τα αγαπημένα σας κοσμήματα και βρείτε στην πορεία τι σας εκφράζει!

Κάντε layering στα πάντα!

Γιατί να μπείτε στο δίλημμα κολιέ ή βραχιόλια; Μπορείτε να κάνετε ταυτόχρονα layering σε όλα τα κοσμήματά σας. Ωστόσο, πρέπει να προσέξετε να μην το παρακάνετε. Αν, για παράδειγμα, κάνετε έντονο layering στα σκουλαρίκια σας και έχετε μεγάλους κρίκους ή statement κομμάτια, αποφύγετε να κάνετε layering με έντονα κολιέ.