Γνωρίζουμε πολύ καλά πώς ένα από τα σημαντικότερα βήματα για την ημέρα του γάμου σας είναι η επιλογή του νυφικού, των παπουτσιών και των κοσμημάτων. Κι ενώ σίγουρα το φόρεμά σας θα είναι το επίκεντρο, τα νυφικά κοσμήματα είναι αυτά που θα κάνουν τη διαφορά.

Τα κοσμήματα είναι ένα πολύ βασικό τμήμα όλου του γαμήλιου συνόλου. Ειδικά τα σκουλαρίκια δίνουν αυτή την τέλεια πινελιά στο σύνολό σας. Βέβαια, έχοντας κατά νου πόσα σχέδια, λίθοι, υλικά και τύποι σκουλαρικιών υπάρχουν, είναι δύσκολο να επιλέξετε το κατάλληλο ζευγάρι. Ακολουθήστε τον οδηγό μας για να βρείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επιλογή του τέλειου ζευγαριού νυφικών σκουλαρικιών.

Ποιοι διαφορετικοί τύποι νυφικών σκουλαρικιών υπάρχουν;

Όπως και με κάθε κόσμημα, έτσι και τα νυφικά σκουλαρίκια υπάρχουν σε διάφορους τύπους. Τα πιο δημοφιλή στυλ περιλαμβάνουν μικρά καρφωτά σκουλαρίκια, κρεμαστά σκουλαρίκια, σκουλαρίκια chaldelier, καθώς και πιο μοντέρνα γεωμετρικά σχέδια, όπως οι κρίκοι – το οποίο φαίνεται και από τους ολοένα και πιο δημοφιλείς κρίκους με πέρλες. Η μεγάλη ποικιλία θα σας βοηθήσει ακόμη περισσότερο στο να βρείτε την επιλογή που σας ταιριάζει.

Τι υλικό να προτιμήσω στα νυφικά σκουλαρίκια;

Μια πολύ καλή ερώτηση που αφορά τα νυφικά σκουλαρίκια είναι το υλικό που πρέπει να επιλέξετε. Ως ένα καλύτερο κόσμημα, καλό θα ήταν να επιλέξετε κοσμήματα από καλά μέταλλα ή κράμματα μετάλλων. Ασήμι, χρυσός, λευκόχρυσος, ακόμη και ατσάλι συνδυασμένο με πολύτιμους λίθους ή πέρλες είναι το must στις επιλογές σας. Το που θα κατευθυνθείτε εξαρτάται από το τι σας ταιριάζει περισσότερο.

Τι νυφικά σκουλαρίκια πρέπει να επιλέξω ανάλογα με το στυλ μου;

Γενικά τα νυφικά σκουλαρίκια που θα επιλέξετε πρέπει να ταιριάζουν με το στυλ ή το θέμα του γάμου σας, το σχέδιο και το ντεκολτέ του νυφικού σας (όπως θα δούμε και παρακάτω), όπως και το χτένισμά σας. Φυσικά, πρέπει να επιλέξετε και ένα σκουλαρίκι που να κολακεύει καλύτερα το πρόσωπό σας.

Ποια σκουλαρίκια ταιριάζουν με το ντεκολτέ του νυφικού μου;

Αν επιλέξετε ένα νυφικό με V ή με ανοιχτή πλάτη, μπορείτε να φορέσετε μικρά studs με ένα κολιέ, ή να αφήσετε τελείως το κολιέ και να φορέσετε μακριά, statement σκουλαρίκια. Αν έχετε ένα βαρύ και φορτωμένο ντεκολτέ, στο οποίο δεν ταιριάζει καθόλου το κολιέ, μπορείτε και πάλι να το συνδυάσετε με κρεμαστά σκουλαρίκια για να φαίνεται ο λαιμός σας μακρύτερος. Αν επιλέξετε ριχτούς ώμους, ένα είδος ντεκολτέ που φέρνει όλη τη προσοχή στο πρόσωπο και τον λαιμό σας, επιλέξτε ένα σετ από μικρά και κομψά σκουλαρίκια για να μην «φορτωθεί» η περιοχή. Τέλος, το sweetheart ντεκολτέ είναι η καλύτερη επιλογή για μικρά σκουλαρίκια, όπως πέρλες, ή κρεμαστά αλλά μίνιμαλ νυφικά σκουλαρίκια.

Πώς επιλέγω, τελικά, τα σωστά νυφικά σκουλαρίκια;

Οι βασικές συμβουλές είναι οι εξής: επιλέξτε κάτι που να είναι άνετο και ασφαλές, καθώς θα φοράτε τα σκουλαρίκια σας όλη τη μέρα. Φροντίστε να ταιριάζουν με το ντεκολτέ και το στυλ του νυφικού σας, αλλά και με το δεύτερο φόρεμα που πιθανώς θα φορέσετε μετά την τελετή. Μην επιλέξετε σκουλαρίκια που μπορεί να μπερδευτούν στα μαλλιά σας. Και, φυσικά, αποφύγετε την ανάμειξη μετάλλων για να επιτύχετε μια κομψή εμφάνιση!