Ένας από τους πολλούς άγραφους κανόνες γύρω από τα κοσμήματα – και πιθανώς ένας από τους πιο παράλογους – είναι το «μην αναμειγνύετε ασήμι και χρυσό». Ή, τουλάχιστον, ήταν, μέχρι που οι κοσμηματοποιοί και τα trends τον άφησαν στην άκρη, προς αναζήτηση νέων αισθητικών οριζόντων.

Πλέον τα αυτιά, ο λαιμός και τα χέρια μας μπορούν άφοβα να λάμπουν με χρυσό σε όλες τις αποχρώσεις του και να γεμίζουν με ασήμι. Ο συνδυασμός των δύο αυτών μετάλλων υπόσχεται νέες υφές και αποχρώσεις, και μια νέα πνοή στο στυλ σας.

Είναι λογικό, βέβαια, να διστάζετε ακόμη, όταν τόσα χρόνια μας έλεγαν ότι απαγορεύεται ο συνδυασμός χρυσού και ασημιού. Για τον λόγο αυτό θα σας δώσουμε κάποιες συμβουλές που απαντούν στην ερώτηση «πώς συνδυάζονται χρυσά και ασημένια κοσμήματα», ώστε να σας διευκολύνουμε στις επιλογές σας.

1.  Ξεκινήστε με συνδυασμό χρυσών και ασημένιων σκουλαρικιών

Ο ευκολότερος τρόπος να ξεκινήσετε να συνδυάζετε τα μέταλλα των κοσμημάτων σας είναι ένα μέρος με μικρά κοσμήματα και που μπορείτε εύκολα να κρύψετε όσο ακόμη αγχώνεστε: τα αυτιά σας! Αν έχετε πολλά piercings, μπορείτε να συνδυάσετε ασημένια και χρυσά σκουλαρίκια, ιδίως κρικάκια ή μικρά καρφωτά, για να δημιουργήσετε μια μοναδική εμφάνιση.

2. Τολμήστε με διαφορετικό υλικό αλυσίδας λαιμού και κοσμημάτων χεριού

Αν εξακολουθείτε να έχετε αμφιβολίες σχετικά με την ανάμειξη μετάλλων, τότε θα πρέπει να ακολουθήσετε δύο απλές αρχές: τον χώρο και την απλότητα. Μην τοποθετείτε τα αταίριαστα κοσμήματα ακριβώς το ένα πάνω στο άλλο. Αντ’ αυτού, επιλέξτε ένα σημείο του σώματός σας (π.χ. το χέρι ή τους αστραγάλους) αφιερωμένο στο χρυσό και ένα άλλο σημείο στο ασημί (ενδεχομένως το ντεκολτέ ή τα αυτιά σας), ώστε τα αταίριαστα μέταλλα να μην είναι τόσο εμφανή.

3. Κάντε layering σε χρυσά και ασημένια βραχιόλια χειροπέδες

Αν είστε έτοιμες να κάνετε το βήμα παρακάτω, μπορείτε να φορέσετε χρυσά και ασημένια βραχιόλια χειροπέδες. Και αν ακόμη φοβάστε ότι θα είναι πολύ εμφανές, μπορείτε να επιλέξετε χειροπέδες με πολύτιμους λίθους που θα φέρουν τα μέταλλα κοντά.

4. …και μη φοβηθείτε το layering γενικά

 

Όταν αμφιβάλλετε για το τι είναι σωστό, ο ευκολότερος τρόπος να συνδυάσετε και να αναμείξετε μέταλλα, είναι ο πιο τολμηρός – δεσμευτείτε απόλυτα στην ανάμειξή τους. Μη διστάσετε να κάνετε layering σε σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, κολιέ, βραχιόλια, ό,τι μπορείτε να φορέσετε. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά σίγουρα θα προκαλέσει εντύπωση.

5. Ταιριάξτε μια χρυσή και μια ασημένια αλυσίδα λαιμού

Αν, φυσικά, δεν είστε έτοιμη για το απόλυτο layering, αλλά έχετε αποκτήσει άνεση με την ανάμειξη των μετάλλων, τότε θα είναι ευκολότερο να αρχίσετε να συνδυάζεται μεγαλύτερα κοσμήματα, όπως κολιέ. Μπορείτε να το κάνετε όπως θέλετε – από συνδυασμό αλυσίδων στο ίδιο μήκος που έχουν παρόμοια λάμψη μέχρι εντονότατη αντίθεση κολιέ.

6. Χρησιμοποιήστε κοινά στοιχεία που θα φέρουν κοντά τα κοσμήματά σας

 

 

Ας είμαστε ειλικρινείς: η ανάμειξη μετάλλων μπορεί να είναι δύσκολη. Ένας από τους τρόπους να κάνετε τα μέταλλα να φαίνονται ενιαία είναι να τα «ταιριάζετε» μέσω διαμαντιών, πολύτιμων λίθων ή και μαργαριταριών. Η συμβουλή μας είναι να συνδυάσετε τουλάχιστον ένα κομμάτι με πέρλα ή άλλη πέτρα σε χρυσό χρώμα και ένα ασημένιο για να ολοκληρώσετε το styling.