Είναι κοινή γνώση ότι τα κοσμήματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εκφράσουμε το προσωπικό μας στυλ και να προσθέσουμε μια πινελιά γοητείας ή ιδιαιτερότητας στην καθημερινή μας εμφάνιση. Από το πιο απλό μέχρι το πιο περίπλοκο outfit, τα κοσμήματα είναι αυτά που δίνουν την τελική νότα στο συνολικό μας στυλ.
Ας δούμε, όμως, ποια είναι τα must-have γυναικεία κοσμήματα που πρέπει να έχει κάθε γυναίκα στη συλλογή της, ανεξαρτήτως προσωπικού στυλ. Δεν είναι πολλά – 6 must-have γυναικεία κοσμήματα αρκούν για να είσαι πάντα έτοιμη, ό,τι και να χρειαστείς!

Σκουλαρίκια κρίκοι

Τα σκουλαρίκια κρίκοι είναι ίσως το πιο διαχρονικό και πιο «εύκολο» κόσμημα να συνδυαστεί με κάθε σχεδόν ρούχο και να φορεθεί σε κάθε περίσταση. Μπορείτε να τα φορέσετε σχεδόν με τα πάντα, από αέρινη μπλούζα και t-shirt της αγαπημένης σας μπάντας, μέχρι ένα επίσημο φόρεμα ή κοστούμι.

Μερικά δημοφιλή στυλ κρίκων περιλαμβάνουν:
• Απλά και μίνιμαλ
• Statement κρίκοι -με μεγαλύτερες διαμέτρους και τολμηρά σχέδια, αυτοί οι κρίκοι είναι ιδανικοί για να κάνετε μια… «δήλωση».
• Κρίκοι με πολύτιμους λίθους ή κρυστάλλους

Σκουλαρίκια κρεμαστά

Τα κρεμαστά σκουλαρίκια είναι η κατεξοχήν επιλογή για να δώσετε ενδιαφέρον σε κάθε ντύσιμο. Βγαίνουν σε τεράστια ποικιλία, από πολύ απλά μέχρι «βαριά» σκουλαρίκια με πολύτιμους λίθους και κρυστάλλους, ώστε να ταιριάζουν στο προσωπικό σας γούστο. Μπορούν, ακόμη, να είναι τόσο εξατομικευμένα, ώστε να αντικατοπτρίζουν το προσωπικό σας γούστο ή κάποιο χόμπι και ενδιαφέρον.

Μερικά δημοφιλή στυλ κρεμαστών σκουλαρικιών περιλαμβάνουν:
• Κλασικά κρεμαστά σκουλαρίκια με γούρι
• Κρεμαστά σκουλαρίκια με πολύτιμους λίθους/κρυστάλλους
• Εξατομικευμένα σκουλαρίκια κρεμαστά – με παιχνιδιάρικα και ιδιόρρυθμα σχέδια, όπως ζώα ή αφηρημένα σχήματα.

Σκουλαρίκια καρφωτά

Τα καρφωτά σκουλαρίκια είναι μια κλασική επιλογή που μπορεί να φορεθεί σχεδόν με τα πάντα. Απλά και διακριτικά, είναι ιδανικά για καθημερινή χρήση ή και για μια ειδική περίσταση. Με ένα ευρύ φάσμα υλικών και σχεδίων για να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένων κρυστάλλων, μαργαριταριών και μεταλλικών πινελιών, τα καρφωτά σκουλαρίκια αποτελούν μια ευέλικτη προσθήκη σε κάθε συλλογή κοσμημάτων.

Μερικά δημοφιλή στυλ από σκουλαρίκια καρφωτά περιλαμβάνουν:
• Σκουλαρίκια καρφωτά με πολύτιμους λίθους
• Σκουλαρίκια καρφωτά με μαργαριτάρια
• Σκουλαρίκια καρφωτά μεταλλικά – για εμφανίσεις με…edge

Ογκώδεις χειροπέδες

Οι ογκώδεις χειροπέδες ή μανσέτες έχουν γίνει πλέον ένα κλασικό κομμάτι, ιδίως για νυχτερινές εμφανίσεις ή ακόμη και για πρωινές, εάν έχετε επιλέξει ένα πιο απλό ντύσιμο. Ιδανικές για να κάνετε ένα statement ή να προσθέσετε οπτικό ενδιαφέρον σε ένα απλό φόρεμα ή μπλουζάκι, οι ογκώδεις χειροπέδες διατίθενται σε διάφορα υλικά και σχέδια. Από τολμηρά και φωτεινά χρώματα μέχρι πιο διακριτικά σχέδια, υπάρχει μια χειροπέδα που ταιριάζει στο στυλ σας.

Μερικά δημοφιλή στυλ από ογκώδεις χειροπέδες περιλαμβάνουν:
• Χειροπέδες σε έντονα και φωτεινά χρώματα
• Χειροπέδες με λεπτές μεταλλικές πινελιές
• Χειροπέδες με μοτίβο

Τσόκερ (Choker)

Τα τσόκερ είναι ξανά στη μόδα – και για καλό λόγο. Μπορεί να συνηθίζονται περισσότερο σε αριστοκρατικές ενδυμασίες του προηγούμενου αιώνα ή ως ένα must-have του goth ντυσίματος, αλλά πλέον η χρήση τους έχει εξαπλωθεί, όπως και η εμφάνισή τους. Μπορείτε να βρείτε από πολύ λεπτεπίλεπτα, μεταλλικά τσόκερ μέχρι δερμάτινα και τολμηρά, αλλά σίγουρα θα βρείτε κάτι που θα αντικατοπτρίζει το προσωπικό σας στυλ.

Μερικά δημοφιλή στυλ τσόκερ περιλαμβάνουν:
• Ντελικάτα τσόκερ από δαντέλα – η πιο «θηλυκή» επιλογή
• Μεταλλικά τσόκερ (ή και με κρυστάλλους ή πολύτιμους λίθους) – η πιο κομψή επιλογή
• Βελούδινα τσόκερ – η πιο βραδινή και επίσημη επιλογή
• Δερμάτινα τσόκερ – η πιο “edgy” και ιδιαίτερη επιλογή

Σκουλαρίκια με πέρλες

Δε θα μπορούσαμε παρά να κλείσουμε με το διαχρονικότερο γυναικείο κόσμημα, τα σκουλαρίκια με πέρλες. Οι πέρλες είναι μια διαχρονική επιλογή που αποπνέει κομψότητα και εκλέπτυνση. Είτε επιλέξετε ένα απλό μαργαριταρένιο καρφί είτε ένα statement κομμάτι με πέρλες, τα σκουλαρίκια με πέρλα είναι ένα must-have για τη συλλογή σας.

Μερικά δημοφιλή στυλ σκουλαρικιών με πέρλες περιλαμβάνουν:
• Καρφωτά σκουλαρίκια με πέρλες – η κλασσική επιλογή
• Σκουλαρίκια σταγόνες με πέρλες
• Συστάδες με πέρλες (πολλαπλές πέρλες συγκεντρωμένες μεταξύ τους)

6 must-have γυναικεία κοσμήματα – Συμπέρασμα

Αυτά τα έξι must-have γυναικεία κοσμήματα είναι απαραίτητα για τη συλλογή κάθε γυναίκας. Από τα κλασικά σκουλαρίκια με καρφιά μέχρι τις τολμηρές και εντυπωσιακές ογκώδεις χειροπέδες, κάθε κομμάτι είναι σχεδιασμένο για να προσθέσει λίγη έξτρα λάμψη και προσωπικότητα στο ντύσιμό σας. Εάν θέλετε να ανανεώσετε την κοσμηματοθήκη σας ή να κάνετε ένα ξεχωριστό δώρο στον εαυτό σας, επισκεφθείτε το Perlita και ενσωματώστε τα κομμάτια αυτά στη συλλογή σας.