Τα βραχιόλια είναι μερικά από τα πιο χρήσιμα, ευέλικτα κομμάτια που πρέπει να έχετε στη συλλογή κοσμημάτων σας. Μπορούν να μεταμορφώσουν εντελώς ένα απλό ντύσιμο, ειδικά όταν φοριούνται σωστά. Φανταστείτε τι μπορεί να κάνουν περισσότερα από ένα βραχιόλια!

Πριν αρχίσετε, όμως, το layering και αναρωτιέστε τι μπορώ να φορέσω και πώς, έχετε στο νου σας κάτι: κάθε βραχιόλι μπορεί να συμπεριληφθεί στο layering. Δεν υπάρχει ένας καθορισμένος τύπος βραχιολιού που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε το δικό σας layering – μπορείτε πραγματικά να το φέρετε στα μέτρα σας και να πειραματιστείτε με τη συλλογή βραχιολιών σας, για να δημιουργήσετε ένα αποτέλεσμα εντελώς μοναδικό για εσάς.

Ωστόσο, μπορεί ακόμη να διστάζετε και να φοβάστε. Παρακάτω θα βρείτε κάποιες συμβουλές για να σας διευκολύνουν να ξεκινήσετε τα πειράματά σας με το layering!

Ο μαγικός αριθμός

Το πρώτο σας βήμα είναι να επιλέξετε τον αριθμό των βραχιολιών που θα συμπεριλάβετε στην… «στοίβα» σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τις επιλογές των βραχιολιών σας και θα σας διευκολύνει να αρχίσετε να φτιάχνετε συνδυασμούς.

Συνήθως, ο μαγικός αριθμός είναι τα τρία βραχιόλια. Φυσικά, ειδικά αν έχετε περισσότερα μικρά, λεπτά βραχιόλια, ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί. Ο στόχος είναι να φαίνεται πώς ο λόγος που έχετε επιλέξει τα συγκεκριμένα βραχιόλια είναι ακριβώς για να κάνετε layering.

Το μόνο που πρέπει να προσέχετε είναι να μην καλύπτεται περισσότερο από το 1/3 του καρπού και βραχίονά σας, γιατί μετά το αποτέλεσμα φαίνεται αρκετά «φορτωμένο».

Επιλέξτε ένα σημείο focus

Ειδικά αν περιορίζεστε σε μικρούς αριθμούς, μπορείτε να επιλέξετε ένα statement βραχιόλι, ώστε να αποτελεί το βασικό κομμάτι στο layer σας. Ενώ όλα τα βραχιόλια μπορούν να είναι εξίσου εντυπωσιακά, το να έχετε ένα βραχιόλι ως το κομμάτι που ξεχωρίζει, δημιουργεί ένα σημείο εστίασης και επιτρέπει στα υπόλοιπα βραχιόλια απλώς να εξισορροπούν και τονίζουν ολόκληρο το σύνολο. Αυτό μπορεί να είναι ένα έντονο και βαρύ βραχιόλι, κάτι πολύχρωμο, ή ακόμη και το ρολόι σας.

Φυσικά, αυτό είναι ένα βήμα που μπορείτε να παραλείψετε, εάν προτιμάτε πιο minimal εμφανίσει με πολλά, αλλά λεπτά και απλά βραχιόλια.

Υλικά, χρώματα, υφές

Τέλος, ήρθε η ώρα να βάλετε την προσωπικότητά σας στο παιχνίδι. Επιλέξτε μόνες σας τα χρώματα, τις υφές, και τα υλικά των βραχιολιών σας.

Αν προτιμάτε κάτι casual και μίνιμαλ, μπορείτε να επιλέξετε λεπτά βραχιόλια κατασκευασμένα από το ίδιο υλικό. Το χρυσό προσδίδει κομψότητα, το ασημί minimal ή και πιο «ροκ» αισθητική, ενώ αν πάτε για κάτι boho-chic, μπορείτε να επιλέξετε πολύχρωμες κλωστές και χάντρες. Από την άλλη, οι λεπτές αλυσίδες μπορούν να είναι η κατάλληλη επιλογή για ένα ανάλαφρο, καλοκαιρινό look, ενώ αν θέλετε κάτι επίσημο, μπορείτε να ταιριάξετε το αγαπημένο σας βραχιόλι με πολύτιμο λίθο με άλλα μικρά βραχιόλια να το συμπληρώνουν και να το αναδεικνύουν.

Όποιο και να είναι το στυλ και οι επιλογές σας, το layering είναι μια εξαιρετική τάση της μόδας που έχει έρθει για να μείνει, και ταιριάζει με κάθε στυλ, περίσταση και προσωπικότητα.