Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι το ίδιο ακριβώς κόσμημα μπορεί να φαίνεται διαφορετικό σε διαφορετικές γυναίκες; Ο λόγος μπορεί να είναι το συνολικό styling, αλλά πιο συχνά η αιτία είναι το δέρμα. Διαφορετικά μέταλλα και πέτρες ταιριάζουν στον καθένα μας, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός μας. Αυτό δεν ορίζεται μόνο από τον τόνο του, αλλά από τον συνδυασμό του με το χρώμα των μαλλιών και των ματιών μας.

Ποια κοσμήματα ταιριάζουν στο χρώμα του δέρματός σας;

Οι υποτόνοι του δέρματός σας είναι ψυχροί ή ουδέτεροι, δηλαδή οι φλέβες σας είναι μπλε ή απροσδιόριστου χρώματος. Τα μαλλιά σας είναι σκούρα καστανά ή μαύρα και τα μάτια σας είναι είτε μέτρια καστανά είτε σχεδόν μαύρα. Διαφορετικά, μπορεί να έχουν πολύ σκούρο μπλε χρώμα.

Εάν επιλέξετε ένα κόσμημα που είναι κατασκευασμένο από μη μεταλλικό υλικό, αποφύγετε τα χρώματα που είναι πολύ φωτεινά. Το ασήμι είναι το καλύτερο για να τονίσετε την επιδερμίδα σας. Αν σας αρέσουν τα κοσμήματα με λίθους, διάλεξε κάποιον σε κόκκινες, μπλε, μωβ και πράσινες αποχρώσεις.

Οι υποτόνοι του δέρματός σας είναι ψυχροί ή ουδέτεροι, δηλαδή οι φλέβες σας φαίνονται μπλε, ενώ τα μάγουλα σας έχουν ένα ελαφρύ ροζ χρώμα όταν κοκκινίζεις. Τα μαλλιά σας είναι ανοιχτά ξανθά μέχρι ανοιχτό καστανό και τα μάτια σας μπορεί να είναι μπλε, γκριζομπλέ, ψυχρά πράσινα ή γκριζοκαστανά.

Καλύτερα πάνω σας δείχνουν τα παστέλ χρώματα και τα ουδέτερα. Μείνετε μακριά από μαύρα και χρυσά μέταλλα και προτίμησε το ασήμι. Κόκκινοι, μωβ, μπλε και πράσινοι λίθοι, όπως το μπλε ζαφείρι κολακεύουν ιδιαίτερα την επιδερμίδα σας.

Οι υποτόνοι σας είναι θερμοί, με τις φλέβες σας να έχουν ένα πράσινο χρώμα. Τα μαλλιά σας είναι είτε από μεσαία καστανά έως μαύρα, είτε μεσαία έως σκούρα κόκκινα, και τα μάτια σας είναι μελί, ή πολύ σκούρα καστανά, ή σκούρα πράσινα.

Το χρυσό δείχνει υπέροχα πάνω στο δέρμα σας. Κατ’ επέκταση, σας ταιριάζουν χρώματα στα οποία έχει τη βάση του, όπως το πορτοκαλί, το μπεζ και το καφέ. Το ίδιο ισχύει και για τους λίθους, με τους πορτοκαλί, τους κίτρινους και τους καφέ να είναι οι κατάλληλοι για εσάς.

Το δέρμα σας είναι υπερβολικά λευκό και οι υποτόνοι σου είναι θερμοί. Οι φλέβες σας, δηλαδή, φαίνονται πράσινες, ενώ τα μάγουλα σας παίρνουν ένα ροδακινί χρώμα όταν κοκκινίζετε. Τα μαλλιά σας έχουν ένα ξανθοκόκκινο χρώμα, ή είναι από πολύ ανοιχτά ξανθά μέχρι μεσαία καστανά. Τα ματιά σας έχουν ένα καθαρό μπλε χρώμα ή είναι τιρκουάζ, πράσινα, μελί ή ανοιχτά καστανά.

Το χρυσό είναι καλύτερο για εσάς, αλλά γενικά τα μεταλλικά κοσμήματα δεν σας ταιριάζουν ιδιαίτερα. Προτιμήστε ένα κόσμημα σε ροδακινί, πράσινες ή μπεζ αποχρώσεις. Αν θέλετε να φορέσετε κάποιο κόσμημα με πέτρα, διαλέξτε κάποια σε πορτοκαλί, κίτρινες ή καφέ αποχρώσεις.