Το αγαπημένο σας ζευγάρι γυαλιά ηλίου είναι πιθανότατα ένα σημαντικό μέρος της καθημερινής σας εμφάνισης. Τα γυαλιά έχουν γίνει απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε σύγχρονη γυναίκα, είτε για διόρθωση της όρασης, είτε για προστασία από τον ήλιο, είτε απλά για fashion statement.
Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, τα γυαλιά μπορεί να γρατζουνιστούν. Φυσικά, το να φοράτε γυαλιά με ορατά σημάδια μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικό στην καθημερινότητα. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένες μέθοδοι για την αφαίρεση των γρατσουνιών και την αποκατάσταση της λάμψης των γυαλιών σας. Ας δούμε κάποιες από αυτές:

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα εξαιρετικό οικιακό συστατικό για την αφαίρεση των γρατζουνιών από τα γυαλιά σας. Φτιάξτε ένα μείγμα από ένα μέρος νερό και δύο μέρη μαγειρική σόδα – το μείγμα μπορεί να είναι όσο χρειάζεστε, ανάλογα με το μέγεθος της γρατζουνιάς που πρέπει να καλύψετε. Στη συνέχεια, τρίψτε το στις γρατζουνιές.
Για να αφαιρέσετε το μείγμα από τα γυαλιά, χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι ή ένα πανί μικροϊνών. Ξεπλύνετε και στεγνώστε τα γυαλιά με ένα καθαρό πανί χωρίς χνούδια. Η ήπια λειαντική φύση της μαγειρικής σόδας θα εξομαλύνει τις γρατζουνιές, κάνοντας τα γυαλιά σας να φαίνονται σαν καινούργια.

Βάλτε Οδοντόκρεμα

Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε οδοντόκρεμα για την αφαίρεση γρατζουνιών από τα γυαλιά. Για να αποφύγετε την καταστροφή των φακών ή των σκελετών, επιλέξτε οδοντόκρεμα που δεν περιέχει φθόριο. Χρησιμοποιώντας ένα μαλακό πανί, τρίψτε απαλά μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας στις γρατζουνιές. Μετά από λίγα λεπτά γυαλίσματος, ξεπλύνετε τους φακούς ή τους σκελετούς με ζεστό νερό και σκουπίστε τους με ένα καθαρό πανί. Αυτή η απλή λύση θα αφαιρέσει τις επιφανειακές γρατζουνιές και θα σας βοηθήσει να σώσετε τα γυαλιά σας.

Δοκιμάστε καθαριστικό πιάτων

Για να διώξετε τις γρατζουνιές από τα γυαλιά σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα απαλό απορρυπαντικό, όπως είναι το σαπούνι για τα πιάτα. Βάλτε λίγη ποσότητα σε ζεστό νερό και ανακατέψτε καλά. Βυθίστε στο διάλυμα ένα πανί μικροϊνών και τρίψτε το απαλά στα γυαλιά σας.
Ξεπλύνετε τα γυαλιά κάτω από ζεστό νερό για να απομακρύνετε τα υπολείμματα σαπουνιού. Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, στεγνό πανί για να σκουπίσετε το νερό που έχει μείνει. Τα γυαλιά σας θα είναι πεντακάθαρα και θα εξαφανιστούν οι περισσότερες εμφανείς γρατζουνιές.

Συμπέρασμα

Τα γυαλιά είναι ένα πολύτιμο αξεσουάρ που πρέπει να φροντίζετε συχνά για να διατηρούνται άθικτα. Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε να κάνετε τα γυαλιά σας να φαίνονται σαν καινούρια. Φυσικά, μπορείτε πάντοτε να επενδύσετε σε ανθεκτικούς στις γρατζουνιές φακούς, τους οποίους μπορείτε να βάλετε σε όποιον σκελετό θέλετε!