Η επιλογή των κατάλληλων γυαλιών για το σχήμα του προσώπου μας είναι πολύ σημαντική. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατηγορίες γυαλιών, όπως και πολλά διαφορετικά σχήματα προσώπου.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε το σχήμα του προσώπου σας. Εδώ θα βρείτε ποια γυαλιά ηλίου ταιριάζουν ή δεν ταιριάζουν στο πρόσωπό σας.

Διαφορετικά Σχήματα Προσώπου

Το πρόσωπό μας μπορεί να ανήκει ξεκάθαρα σε κάποιο σχήμα, αλλά μπορεί και είναι πιο ιδιαίτερο. Όποια και να είναι η περίπτωση, παρακάτω θα βρείτε τα πιο συνήθη σχήματα προσώπου.

Στρογγυλό πρόσωπο: ίδιο πλάτος και μήκος προσώπου, στρογγυλεμένο πηγούνι, ίδιο πλάτος μετώπου και γραμμής πηγουνιού

Οβάλ πρόσωπο: μεγαλύτερο μήκος από πλάτος, με μέτωπο και σαγόνι σε σχετική ισορροπία, αλλά αρκετά στενά

Τετράγωνο πρόσωπο: ίδιο πλάτος και μήκος προσώπου, με πιο φαρδύ μέτωπο και γραμμή σαγονιού σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο

Ορθογώνιο πρόσωπο: μεγαλύτερο μήκος από πλάτος, με μέτωπο, σαγόνι και ζυγωματικά σε ίδιο πλάτος

Σχήμα καρδιάς: φαρδύτερο μέτωπο, στενό πηγούνι, ψηλά ζυγωματικά

Ορθογώνια Γυαλιά Ηλίου

Τα ορθογώνια γυαλιά ηλίου αποτελούν μια κλασσική και διαχρονική επιλογή. Παρότι είναι πιο συνηθισμένα στα γυαλιά μυωπίας, ειδικά σε μικρότερο μέγεθος, τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δημοφιλή.

Ταιριάζουν περισσότερο σε στρογγυλά και οβάλ πρόσωπα. Δεν ταιριάζουν ιδιαίτερα σε τετράγωνα πρόσωπα, ορθογώνια πρόσωπα, και γενικά πρόσωπα με πολύ έντονες γωνίες.

Στρογγυλά Γυαλιά Ηλίου

Τα στρογγυλά γυαλιά ηλίου έκαναν την εμφάνισή τους από τα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας και είναι ακόμη και σήμερα πολύ αγαπημένα, ειδικά στα πιο boho στυλ.

Ταιριάζουν περισσότερο σε τετράγωνα και ορθογώνια πρόσωπα, όπως και σε πρόσωπα με σχήμα καρδιάς.. Δεν ταιριάζουν ιδιαίτερα σε στρογγυλά και οβάλ πρόσωπα,

Butterfly & Cat Eye Γυαλιά Ηλίου

Αγαπημένα εδώ και δεκαετίες, τα cat eye γυαλιά, όπως και τα αδελφικά τους γυαλιά πεταλούδα, αποτελούν μια πιο edgy και ιδιαίτερη επιλογή. Μια επιλογή που σίγουρα θα σας κάνει να ξεχωρίσετε.

Τα cat eye γυαλιά και τα butterfly γυαλιά ταιριάζουν περισσότερο στα οβάλ, τα στρογγυλά, και τα τετράγωνα πρόσωπα. Δεν ταιριάζουν ιδιαίτερα σε ορθογώνια πρόσωπα και πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς.

Μάσκα Γυαλιά Ηλίου

Για όσους δεν είναι του μίνιμαλ, υπάρχουν πάντοτε οι επιλογές για κάτι πιο… extra. Τα γυαλιά ηλίου μάσκα αποτελούν μια αγαπημένη επιλογή των γυναικών, ιδιαίτερα για την παραλία, και χαρακτηρίζονται από μεγάλα σχέδια και χοντρούς σκελετούς.

Τα γυαλιά μάσκα ταιριάζουν περισσότερο σε στρογγυλά, τετράγωνα και ορθογώνια πρόσωπα. Δεν ταιριάζουν ιδιαίτερα σε οβάλ πρόσωπα και πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς.