Τα σκουλαρίκια κρίκοι είναι ένα βασικό αξεσουάρ που όλες οι γυναίκες πρέπει να έχουμε στην μπιζουτιέρα μας. Μπορούν να φορεθούν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και ταιριάζει με όλα τα στιλ ντυσίματος. Είναι ένα αξεσουάρ το οποίο έχει μία τεράστια γκάμα σε μεγέθη, σχέδια και υλικά. Είτε δεν έχεις είτε έχεις κάποια κλασικά κομμάτια επέτρεψε μου να σε βοηθήσω να επιλέξεις τα σωστά σκουλαρίκια κρίκους για την συλλογή σου χωρίς να δώσεις μια περιουσία.

Ποιος είναι ο τρόπος ζωής σου

Οι κρίκοι είναι ένα εξαιρετικό καθημερινό αξεσουάρ που ταιριάζει σε πολλές περιστάσεις ανάλογα βέβαια την ώρα της ημέρας. Οι μικροί κρίκοι (από 12 χιλιοστά έως 15 χιλιοστά) χωρίς πολλά διακοσμητικά είναι ιδανικά για τις καθημερινές σου εμφανίσεις ενώ οι κρίκοι με στρας είναι για πιο επίσημες εμφανίσεις.

Οι μικροί και οι μεσαίοι κρίκοι είναι ιδανικοί για να πας στην δουλειά σου, για καφέ, για μια βόλτα στην αγορά. Για τις νυχτερινές σου εμφανίσεις επέλεξε μεγάλους κρίκους σκέτους ή με διακοσμητικά για να τραβήξεις τα βλέμματα πάνω σου. Αν θέλεις να φοράς απλά ένα ζευγάρι σκουλαρίκια από το πρωί έως το βράδυ τότε επέλεξε αυτά που αγκαλιάζουν το λοβό σου. Το βασικό κριτήριο είναι να διαλέξεις ένα ζευγάρι το οποίο θα το φορέσεις ξανά και ξανά.

Διάλεξε ανάλογα με το στιλ των ρούχων σου

Μία γυναίκα η οποία επιλέγει ποιο κλασικά ρούχα από γνωστά εμπορικά σήματα καλό θα είναι να έχει στην συλλογή της τουλάχιστον ένα ζευγάρι από μεγάλους κρίκους. Ενώ για κάποια με ποιο νεανικό ντύσιμο θα πρότεινα να κάνει layering από κρίκους αν βέβαια έχει τρυπημένα αυτιά. Αν έχεις στην συλλογή σου μικρούς και μεσαίους κρίκους τότε καλό θα ήταν να προσθέσεις στην συλλογή σου και ένα ζευγάρι μεγάλους κρίκους.

Επέλεξε το σωστό πάχος των κρίκων

Όπως είπα και παραπάνω βγαίνουν σε πάρα πολλά μεγέθη αλλά και πάχος, στην αγορά πλέον μπορείς να βρεις. Συνήθως αυτά που έχουν μεγαλύτερο πάχος έχουν και διακοσμητικά όπως στρας, πέρλες ή έχουν διαφορετική υφή. Αν θέλεις να ξεφύγεις από το κλασσικό χρυσό κρίκο τότε υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και υλικά ώστε να διαφοροποιηθείς.

Να γνωρίζεις τα μεγέθη

Οι διαστάσεις των κρίκων συνήθως είναι σε χιλιοστά ή σε ίντσες. Παρακάτω σου έχω ένα διάγραμμα με τυχαία μεγέθη για να ξέρεις περίπου πόσο μεγάλοι είναι οι κρίκοι είτε σε χιλιοστά είτε σε ίντσες και στα παρομοιάζω με ένα αντικείμενο καθημερινής χρήσης.

Χιλιοστά Ίντσες Σύγκριση
18-20 0.71-0.79 0,20 €
25-27 0.98-1.06 1 €
30-32 1.18-1.26 2€
63-65 2.48-2.56 Κουτάκι coca cola
73-75 2.87-2.95

Μπαλάκι του τένις