Όταν πρέπει να επιλέξουμε το κατάλληλο ντύσιμο από τη ντουλάπα μας για… κυριολεκτικά κάθε περίσταση, τότε ξέρουμε ότι η επιλογή μας είναι το διαχρονικό μαύρο φόρεμα. Από casual μέχρι επίσημες εκδηλώσεις, είτε κοντό είτε μακρύ, είτε χειμερινό είτε καλοκαιρινό, το μαύρο φόρεμα είναι μια διαχρονική επιλογή που κολακεύει κάθε σωματότυπο και είναι πρακτικό και μοντέρνο.

Το μαύρο φόρεμα χρειάζεται μόνο μια προσθήκη για να ξεχωρίζει πραγματικά: τα κατάλληλα κοσμήματα. Και η ερώτηση είναι, ποιος είναι ο «κανόνας» για τα μαύρα φορέματα; Χρειάζομαι κάτι ασημί/χρυσό ή κάτι πολύχρωμο; Κοντό ή μακρύ; Μίνιμαλ ή statement;

Η απάντηση είναι: (σχεδόν) ό,τι επιθυμείτε! Ωστόσο, υπάρχουν κάποια κοσμήματα που ταιριάζουν περισσότερο με κάποια είδη μαύρων φορεμάτων απ’ ότι με άλλα. Ας δούμε κάποιες βασικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Διαλέξτε το σωστό χρώμα

Όταν μιλάμε για ένα μαύρο φόρεμα, τότε η επιλογή χρώματος στα κοσμήματα είναι πρακτικά ελεύθερη. Το μαύρο φόρεμά σας είναι σαν καμβάς πάνω στο οποίο μπορείτε να κτίσετε ό,τι στυλ θέλετε.

Μια μικρή συμβουλή σχετικά με το χρώμα αφορά περισσότερο τον συνδυασμό του με την περίσταση. Για πιο μίνιμαλ ή πιο elegant εμφανίσεις, προτείνουμε χρυσά ή ασημένια κοσμήματα που θα συνοδεύουν το φόρεμά σας. Αν, όμως, θέλετε κάτι πιο τολμηρό και «παιχνιδιάρικο», μπορείτε να βάλετε εκείνο το πολύχρωμο κόσμημα που είχατε πάρει κάποια στιγμή και δεν έχετε καταφέρει να το ταιριάξετε με τίποτα. Κόκκινο, τυρκουαζ, κίτρινο, μπλε, σμαραγδί, πορτοκαλί – οι επιλογές χρωμάτων που μπορούν να ξεχωρίσουν πάνω στο μαύρο φόρεμα είναι δυνητικά άπειρες.

Συνδυάστε το κολιέ με το ντεκολτέ

Το στυλ του κολιέ που θα επιλέξετε για να συνοδεύσει το μαύρο φόρεμά σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ντεκολτέ του φορέματος. Αυτό θα καθορίσει το μήκος, το στυλ και το χρώμα του κολιέ σας.

Για παράδειγμα, στην περίπτωση ζιβάγκο, θα πρέπει να επιλέξετε ένα πολύ μακρύ κολιέ ή να μη φορέσετε καθόλου, και αντιθέτως να επιλέξετε ένα ωραίο σετ από μακριά σκουλαρίκια. Αν το φόρεμά σας έχει σχετικά βαθύτερη λαιμόκοψη, τότε μπορείτε να βάλετε ένα κολιέ με πέρλες. Από την άλλη, αν έχετε ένα φόρεμα με λαιμόκοψη bateau (κλειστό και ευθύ χωρίς ζιβάγκο), τότε είναι η στιγμή να λάμψουν τα statement κομμάτια σας.

Φυσικά, τα αγαπημένα μας βαθιά ή V ντεκολτέ πάνε τέλεια με choker ή αλυσίδες με μίνιμαλ κρεμαστά κοσμήματα, ώστε να τονίζεται το φόρεμα χωρίς να παίρνει την προσοχή από το ντεκολτέ. Μπορείτε να επιλέξετε κάτι τελείως απλοϊκό σε κολιέ, και να φροντίσετε να βάλετε μακριά κρεμαστά σκουλαρίκια ή να κάνετε layering στα βραχιόλια σας.

Επιλέξτε ανάλογα την περίσταση

Φυσικά, όλα τα παραπάνω πρέπει να λαμβάνονται υπόψη ανάλογα την περίσταση. Αν φοράτε το μαύρο σας φόρεμα σαν μια κάζουαλ, καθημερινή επιλογή, τότε μπορείτε να βάλετε ένα λεπτό και μακρύ κολιέ ή κάτι παιχνιδιάρικο και statement που θα ταιριάζει με το γενικότερο στυλ σας. Στο γραφείο, ακόμη, μπορείτε να επιλέξετε κάτι πιο μινιμαλιστικό, αποφεύγοντας βαριά κοσμήματα (όπως το μαργαριτάρι) ή γυαλιστερά κοσμήματα (όπως έντονους πολύτιμους λίθους).

Οι πέρλες και οι πέτρες θα λάμψουν στα πιο επίσημα ντυσίματά σας. Η πέρλα θα σας κάνει να βρεθείτε σίγουρα στο επίκεντρο της προσοχής, ως ένα λαμπερό, κομψό και διαχρονικό κόσμημα. Από την άλλη πλευρά, αν θέλετε πιο απλή κομψότητα, μπορείτε να βάλετε ένα σετ από ασημένια ή χρυσά μινιμαλιστικά κοσμήματα, όπου θα συνδυάζετε βραχιόλια, κολιέ και σκουλαρίκια αρμονικά.