Τι θεωρείς ότι είναι ένα εντυπωσιακό κολιέ ή αλλιώς statement κολιέ; Είναι το μέγεθος του κολιέ που το κάνει εντυπωσιακό ή τα έντονα του χρώματα; Ένα κολιέ statement είναι ένα κολιέ που όταν επιλέξεις να το φορέσεις θα πρέπει να είναι το βασικό κομμάτι της εμφάνισης σου. Ας δούμε λοιπόν όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για να φορέσουμε αυτό το κόσμημα.

Τι εποχή έχουμε;

Ανάλογα με τι εποχή έχουμε διαλέγουμε το σωστό statement κολιέ. Το καλοκαίρι επιλέγουμε πολύχρωμα κολιέ με φωτεινά και ζωντανά χρώματα που ταιριάζουν εκπληκτικά με τα αέρινα φορέματα μας. Τυρκουάζ πέτρες είναι πάντα δημοφιλείς για τα καλοκαιρινά εντυπωσιακά κολιέ.

Την χειμερινή περίοδο, ένα κολιέ με λάμψη ειδικά για κάποιο πάρτι ή νυχτερινή έξοδο είναι ιδανικό. Έχουμε την τάση να επιλέγουμε πιο σκούρα χρώματα το χειμώνα, ειδικά όταν η διάρκεια της ημέρας μικραίνει ένα λαμπερό κολιέ μπορεί να αναβαθμίσει ένα απλό φόρεμα και κάνει το ντύσιμο μας βραδινό.

Ποια είναι η περίσταση

Όλες πιστεύουμε ότι στην δουλειά είναι δύσκολο να φορέσουμε ένα εντυπωσιακό κολιέ. Τα έντονα χρώματα, η λάμψη μπορεί να θεωρηθεί υπερβολή για τον χώρο εργασίας, οπότε επιλέγουμε πιο απλά κοσμήματα ή λίγα και καλά.

Εάν όμως επιλέξεις να φορέσεις στην εργασία σου ένα statement κολιέ τότε θα είναι καλό να το φορέσεις με κάτι μονόχρωμο ή να το συνδυάσεις με ένα κοστούμι με λευκό πουκάμισο. Επίσης μπορείς να επιλέξεις ένα εντυπωσιακό κολιέ το οποίο δεν θα είναι διακοσμημένο με κρύσταλλα ή στρας  και να είναι όλο μέταλλο. Αυτό το στιλ κολιέ νομίζω θα ταίριαζε σε ένα αυστηρό ντύσιμο και δεν θα θεωρηθεί υπερβολή.

Εάν στην εργασία σου δεν υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας και δεν φόρας τα εντυπωσιακά σου κολιέ μόνο στις βραδινές σου εξόδους , τότε φόρεσε το τζιν σου με ένα t-shirt και το κολιέ σου και δώσε λάμψη σε μια απλή καθημερινή σου εμφάνιση.

Επέλεξε το σωστό μήκος

Ένας λόγος για να επιλέξεις το σωστό μήκος κολιέ είναι ότι αλλάζει τελείως η εμφάνιση σου όταν φοράς το σωστό μήκος κολιέ. Μπορεί επίσης να κολακέψει και την σιλουέτα σου ένα σωστό κολιέ. Παρακάτω σου έχω δύο διαφορετικά μήκη κολιέ:

Τσόκερ

Τα τελευταία χρόνια έχουν επανέλθει στην μόδα τα κολιέ τσόκερ. Είναι η τέλεια προσθήκη στην εμφάνιση σου αν θέλεις να κάνεις τους γύρω σου να σε παρατηρήσουν. Τα τσόκερ είναι από μόνα τους ένα statement κόσμημα, αλλά όταν πρόκειται να αγοράσεις τσόκερ σκέψου πόσο παχύ το θέλεις.

Τα λεπτότερα, τύπου αλυσίδες τείνουν να δείχνουν καλύτερα όταν τα έχεις κάνει layering  αλλά μόνο τα λεπτά γιατί στα εντυπωσιακά τσόκερ θα είναι υπερβολικό.

Μακρύ

Το μακρύ μενταγιόν φοριέται επίσης εύκολα από γυναίκες όλων των τύπων σώματος. Το τέχνασμα είναι να μάθεις ποιο μήκος σου ταιριάζει. Στην ιδανική περίπτωση, το κολιέ θα είναι πιο κάτω από το στήθος σου. Εάν είσαι ψηλότερη ή έχεις μακρύτερο κορμό επέλεξε ελαφρός μακρύτερο κολιέ. Το αντίθετο από αυτό που ανάφερα παραπάνω ισχύει για τις γυναίκες που είναι μικρόσωμες.

Ταίριαξε τα σκουλαρίκια με το κολιέ σου

Το να ταιριάξεις τα σκουλαρίκια σου με ένα εντυπωσιακό κολιέ είναι λίγο δύσκολο γιατί βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο. Τα μεγάλα σκουλαρίκια ή τα μακριά μπορεί να είναι υπερβολικά άμα έχεις επιλέξει να βάλεις ένα statement κολιέ. Τα καρφωτά σκουλαρίκια , από την άλλη πλευρά είναι ιδανική επιλογή για να τα ταιριάξεις με ένα statement κολιέ. Επιλέγοντας ένα μίνιμαλ ζευγάρι στους χρωματισμούς του κολιέ θα είναι μία τέλεια επιλογή για την εμφάνιση σου.

Statement κολιέ με μαύρο φόρεμα

Η αλλαγή του κοσμήματός σας είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να ανανεώσεις  ένα μαύρο φόρεμα. Μπορείς να αλλάξεις στιλ απλά αλλάζοντας το κολιέ σου αντί να αγοράσεις καινούργιο μαύρο φόρεμα. Ένα φόρεμα με έντονα μοτίβα θα μειώσει το εντυπωσιακό κολιέ σου και το ντύσιμο σου θα έχει υπερβολική πληροφορία. Για ένα απλό μαύρο φόρεμα, ωστόσο, ένα πολύχρωμο statement κολιέ θα είναι η καλύτερη επιλογή.

Είναι της μόδας τα statement κολιέ;

Έτσι το ερώτημα είναι αν τα statement κολιέ είναι της μόδας πλέον. Τα τελευταία χρόνια έχουν δει κάποια μικρή πτώση τα υπερμεγέθη κοσμήματα.  Αυτό δεν ισχύει για τα υπερμεγέθη σκουλαρίκια καθώς είναι τάση αυτή την στιγμή.

Το layering στα κολιέ είναι μεγάλη τάση τα τελευταία χρόνια αγοράζοντας μικρά και ουδέτερα κολιέ δημιουργώντας πολλαπλές στρώσεις από κολιέ για μια μοναδική εμφάνιση, δεδομένου ότι είναι απίθανο κάποιος να έχει ακριβώς τον ίδιο συνδυασμό από κολιέ με εσάς.

Όπως συμβαίνει με όλες τις τάσεις, αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου και κολιέ που ήταν στην μόδα την προηγούμενη δεκαετία επιστρέφουν. Ένα statement κολιέ είναι σαν ένα ζευγάρι ψηλά τακούνια, μπορούν να κάνουν ένα casual ντύσιμο πιο κομψό.

Εν συντομία

Τα statement κολιέ είναι πάντα στην μόδα απλά έρχονται σε διαφορετικές μορφές κάθε δεκαετία. Φόρεσε ένα εντυπωσιακό statement κολιέ για να αναβαθμίσεις την εμφάνιση  σου εύκολα και γρήγορα απλά προσθέτοντας ένα αξεσουάρ.