Η χρήση βραχιολιών με το ρολόι σας μπορεί να είναι δύσκολή αφού πρέπει κανείς να γνωρίζει πώς ακριβώς να τα συνδυάσει.  Ανάλογα λοιπόν, από τον τύπο του ρολογιού που φοράτε, ίσως χρειαστεί να φορέσετε πολλά διαφορετικά βραχιόλια μαζί του.  Επίσης, είναι σημαντικό να μην φορέσετε βραχιόλια που ενδέχεται να καταστρέψουν το ρολόι σας. Ποιος, λοιπόν, είναι ο σωστός τρόπος να συνδυάσετε βραχιόλια με το ρολόι σας και πόσα από αυτά πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να πετύχετε τον απόλυτο συνδυασμό.

Αρχικά, διαλέξτε τα υλικά σας.  Ένας εντυπωσιακός συνδυασμός για να ξεχωρίσει ο καρπό σας είναι να αναμείξετε πολλά υλικά μαζί.  Προσέξτε όμως τους πολύ τολμηρούς συνδυασμούς γιατί υπάρχει περίπτωση να χαθεί η ισορροπία.  Για παράδειγμα,  ένα ρολόι από ανοξείδωτο ατσάλι συνδυάζετε καταπληκτικά με μεταλλικά βραχιόλια ενώ δεν στέκεται τόσο καλά στο μάτι με ένα χρυσό βραχιόλι.

Στη συνέχεια, δώστε έμφαση στον αριθμό των βραχιολιών.  Μπορεί στις φωτογραφίες να φαίνονται ωραία τα πολλά βραχιόλια στον ίδιο καρπό με το ρολόι σας, στην πραγματικότητα, όμως, είναι κάτι που πρέπει να αποφύγετε.  Ο καρπός σας θα φαίνεται απασχολημένος και τα βραχιόλια δεν θα ξεχωρίζουν μεταξύ τους.  Ό μέγιστος αριθμός που μπορείτε να φορέσετε σε ένα καρπό είναι συνήθως τρία βραχιόλια ανάλογα πάντα με το μέγεθος του βραχιολιού.

Έπειτα, φορέστε τα βραχιόλια μόνο από τη μία πλευρά.  Εφόσον, θέλετε να αναδείξετε το ρολόι σας καλό θα ήταν να προσαρμόσετε τα βραχιόλια από τη πλευρά που είναι κοντά στην παλάμη σας, έτσι θα φαίνονται σαν συνέχεια του ρολογιού.  Πάντως, σε καμία περίπτωση μην τα φορέσετε και από τις δύο πλευρές του ρολογιού γιατί με αυτόν τον τρόπο θα κρύψετε το ρολόι σας.

Ακόμα, δώστε χώρο στο βραχιόλι σας.  Σε καμία περίπτωση, μην φορέσετε το βραχιόλι ακριβώς δίπλα στο ρολόι σας. Αυτό το λάθος, είναι το πιο κοινό και θα κάνει το ρολόι σας να φαίνεται περίεργο και παράξενο.  Δώστε χώρο στο βραχιόλι τοποθετώντας το από τη μεριά του καρπού και φορέστε το ρολόι λίγο πιο πάνω ώστε να έχουν αέρα μεταξύ τούς.

Επίσης, χρησιμοποιείστε μικρά βραχιόλια.  Για να πετύχετε τον απόλυτο συνδυασμό διαλέξτε μικρά και λεπτά βραχιόλια.  Με αυτόν τον τρόπο, το ρολόι σας θα ξεχωρίζει και τα βραχιόλια θα το συμπληρώνουν με ένα καθαρό και απλό τρόπο.

Τέλος, προσέξτε τα χρώματα.  Επιλέξτε κλασσικά, ήπιων τόνων και φυσικά χρώματα ενώ αποφύγετε τα έντονα.  Για παράδειγμα, ένα έχετε ένα μπλε ρολόι καλό θα ήταν να το συνδυάσετε με ένα βαθύ μπλε βραχιόλι ενώ θα ήταν καλό να αποφύγετε τα χρώματα όπως κόκκινο, κίτρινο, πράσινο γιατί μετά το ρολόι σας θα φαίνεται παιδικό.

Ένα ρολόι αποπνέει κομψότητα, ένα βραχιόλι όμως δημιουργεί χαρακτήρα.  Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ένα ρολόι στον καρπό τους είναι αρκετό.  Στην πραγματικότητα, όμως, τα ρολόγια και τα βραχιόλια μαζί δίνουν στυλ και αποτελούν τρόπο έκφρασης του χαρακτήρα.