Όλα αυτά τα χρόνια, οι απανταχού fashionistas γνωρίζουν τη σημασία του να συνδυάζουν σωστά τα κοσμήματα με το μακιγιάζ. Το μακιγιάζ σε συνδυασμό με τα κατάλληλα κοσμήματα μπορεί να μετατρέψει μια βαρετή εμφάνιση σε ονειρεμένη. Ωστόσο, όταν ένα κόσμημα δεν ταιριάζουν με το κραγιόν και τη σκιά ματιών σου, η εμφάνιση  σου μπορεί να χαρακτηριστεί «καταστροφή». Ακολουθούν πέντε συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι κατακτάτε τις αρχές πίσω από το σωστό συνδυασμό αυτών των δύο βασικών στοιχείων για την εμφάνιση (και πώς να το κάνετε σωστά, φυσικά!).

Αυτό που πολλοί δεν συνειδητοποιούν είναι ότι όταν συνδυάζουμε σωστά τα κοσμήματά μας με το μακιγιάζ, ξεχωρίζουμε ακόμα περισσότερο! Το μακιγιάζ, τα ρούχα και τα κοσμήματά μας θα εκφράζουν αυτό που είμαστε. Γι’ αυτό μπορεί να είναι τόσο σημαντικό να βρούμε το σωστό συνδυασμό ντύσιμο, αξεσουάρ, μακιγιάζ που αντιπροσωπεύει αυτό που είμαστε.

Όταν συνδυάζουμε τα ρούχα μας, συμπεριλαμβανομένων των κοσμημάτων και του μακιγιάζ μας, υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε. Το μακιγιάζ μας πρέπει να είναι κοντά στο χρώμα των ρούχων μας και τα κοσμήματά μας να τονίζουν ανάλογα. Για παράδειγμα, αν επιλέξουμε ένα απλό ροζ φόρεμα, μπορούμε να επιλέξουμε μια ροζ σκιά ματιών που είναι απλά πιο σκούρα ή ελαφρύτερη αν αυτό είναι για την ημέρα. Αυτή η εμφάνιση θα μπορούσε να συνδυαστεί με χρυσά ή ασημένια κοσμήματα, ίσως και με πέρλες.

Αν ντυνόμαστε για βραδινή έξοδο, μπορούμε να πάμε με ένα σκούρο μπλε ή μαύρο ρούχο και smoky eyes με το μακιγιάζ μας. Αυτό το ντύσιμο θα συμπληρωθεί με statement κοσμήματα με μεγάλους κρυστάλλους κοσμημάτων που ταιριάζουν με τη σκιά ματιών ή του κραγιόν μας.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, μπορείτε να συνδυάσετε τέλεια τα ρούχα, το μακιγιάζ και τα κοσμήματά σας. Ή επιλέξτε να έρχονται σε αντίθεση για μια extreme εμφάνιση. Το βασικό είναι να επιλέξετε τα κοσμήματα και έπειτα να χτίσετε την υπόλοιπη εμφάνιση σας βασισμένη στα κοσμήματα σας.

Αυτό επιτυγχάνεται όταν γνωρίζουμε ποια χρώματα ταιριάζουν και ποια όχι. Για παράδειγμα, μπορείτε να το παίξετε με ασφάλεια και να ταιριάξετε τέλεια το τσόκερ και τα σκουλαρίκια σας με το κόκκινο κραγιόν σας ή πηγαίνετε με αντίθετα χρώματα στον τροχό χρωμάτων και επιλέξτε πράσινους λίθους σε σκουλαρίκια και κολιέ και φορέστε το κόκκινο κραγιόν σας.

Αντί να συνδυάσετε τα κοσμήματά σας με το κραγιόν σας, έχετε πάει με ένα μείγμα χρωμάτων που είναι σε αρμονία μεταξύ τους. Αυτός ο συνδυασμός θα φέρει την προσοχή στο πρόσωπό σας και στα κοσμήματά σας με αρμονικό τρόπο. Ή μπορεί να θέλετε τα κοσμήματά σας να είναι το επίκεντρο της προσοχής.

Επιλέξτε ένα μποέμ κολιέ με τολμηρούς και πολύχρωμος λίθους σε συνδυασμό με ένα nude μακιγιάζ. Με διακριτικά χρώματα στα μάτια και τα χείλη και αφήστε το κολιέ σας να τραβήξει τα βλέμματα.

Φορώντας μαύρα, λευκά ή ουδέτερα χρώματα ρούχων, οποιοδήποτε χρώμα αξεσουάρ και κόσμημα μπορεί να κάνει ένα ντύσιμο να φαίνεται αρμονικό και κομψό. Αλλά όταν επιλέγετε, έντονα χρώματα και μοτίβα, δεν θέλετε το μακιγιάζ ή τα κοσμήματά σας να συγκρούονται.

Αν το φόρεμά σας έχει έντονα στοιχεία και είναι κοντό, πηγαίνετε με ψηλότερη λαιμόκοψη και ξεχάστε το κολιέ, αλλά επιλέξτε ένα ζευγάρι σκουλαρίκια που να ταιριάζουν με τη σκιά ματιών και το κραγιόν σας. Δεν θέλετε να φορτώσετε την εμφάνισή σας, γι’ αυτό προτιμήστε απλά κοσμήματα.

Χωρίς αμφιβολία, τα κοσμήματα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δώσετε λάμψη στο ντύσιμό σας. Μπορεί να επιστήσει την προσοχή στο πρόσωπο, τα μάτια και το λαιμό σας με λαμπερά μεταλλικά κομμάτια ή στα χέρια σας με πολλαπλά βραχιόλια.