Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα της άνοιξης, ενώ το καλοκαίρι φαίνεται να πλησιάζει ταχύτερα από ποτέ. Μαζί με αυτό έρχονται και οι νέες τάσεις στα κοσμήματα, οι οποίες θα μας συνοδεύσουν μέχρι και τα τέλη του καλοκαιριού αυτού.
Ενώ ο κύκλος παίζει μεγάλο ρόλο στις φετινές επιλογές, αυτό δεν σημαίνει ότι δε θα δούμε και τις κλασσικές boho και λουλουδάτες ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές επιλογές. Μαζί με τα trends που έχουν προβλέψει οι Vogue και Cosmopolitan, ας δούμε τι έχει κυριαρχήσει μέχρι τώρα στην πασαρέλα, αλλά και τι θα κυριαρχήσει στην καθημερινότητά μας.

Κύκλοι και Κρίκοι

Είναι σαφές ότι οι κύκλοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις τάσεις του 2024, σε κάθε τους μορφή. Φυσικά, η πιο σαφής μορφή τους είναι στους κρίκους. Οι κρίκοι είναι διαχρονικοί και δημοφιλείς, αλλά το κλασσικό τους σχέδιο επανεξετάζεται και ανανεώνεται κάθε σεζόν με νέες αναλογίες και διακοσμητικά στοιχεία. Από απλούς, μονόχρωμους κρίκους μέχρι ογκώδεις και γωνιώδεις, οι κρίκοι είναι το trend για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2024.

Βραχιόλια Χειροπέδες

Αδιαμφησβήτητα, τα βραχιόλια χειροπέδες αποτελούν την κορυφαία τάση για την σεζόν άνοιξη – καλοκαίρι 2024. Και όχι μόνο τα μικρά και κομψά τέτοια βραχιόλια, αλλά και οι πιο «θορυβώδεις» επιλογές. Βαριά και statement βραχιόλια-χειροπέδες, τίποτα δεν είναι υπερβολικό!

Chokers και Κυκλικά Κολιέ

Μια ιδιαίτερη επιλογή στις τάσεις του 2024 είναι τα κυκλικά κολιέ. Έχοντας μια έντονη παρουσία σε πασαρέλες, Όσκαρ, κλπ., είναι σίγουρα μια ασφαλής επιλογή. Η πιο κλασσική επιλογή αφορά μονόχρωμα χρυσά ή ασημένια κολιέ, αλλά μπορείτε να κάνετε και πιο τολμηρές επιλογές. Στην τελική, αυτό που έχει σημασία είναι να βρείτε το κόσμημα που σας ταιριάζει περισσότερο.

Πέταλα

Ξεφεύγοντας λίγο από τον κύκλο και τα γεωμετρικά σχέδια, ας πάμε σε μια σταθερά της οποιασδήποτε σεζόν: την έμπνευση από τη φύση. Την άνοιξη, η φύση ανθίζει. Συνεπώς, έχουμε φλοράλ σχέδια, τα οποία επικεντρώνονται κυρίως γύρω από τα λουλούδια. Η φετινή σεζόν βλέπει φύλλα, πέταλα, και κυρίως το πιο ρομαντικό λουλούδι – τριαντάφυλλα.

Boho αισθητική

Πέρα από την απλότητα των γεωμετρικών, και καθώς η άνοιξη 2024 έχει έλθει με… ζεστούς ρυθμούς, μπορούμε και πάλι να αγκαλιάσουμε την boho αισθητική. Φυσικά, το boho δεν είναι για όλους και όλες. Για τον λόγο αυτό υπάρχουν και boho chic επιλογές, λιγότερο καλοκαιρινές, αλλά πάντα «ταξιδιάρικες».

Μεταλλικά

Η λίστα μας κλείνει με την κορυφαία έμπνευση του 2024 – τα μεταλλικά χρώματα, κατά τα πρότυπα των μεταλλίων που δίνονται στους Ολυμπιακούς αγώνες. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αφήσετε απαραίτητα στην άκρη τα ακρυλικά σας και τους πολύχρωμους κρυστάλλους, αλλά η go-to επιλογή για την άνοιξη-καλοκαίρι 2024 ας είναι τα χρυσά, ασημί, και μπρονζέ σας κοσμήματα.