Οι εποχές που το μαύρο θεωρούταν ένα χρώμα «σκοτεινό» έχουν περάσει – ελπίζουμε – ανεπιστρεπτί. Πλέον, το μαύρο χρώμα στα ρούχα αναγνωρίζεται για αυτό που είναι: μια κομψότατη επιλογή που μπορεί να κολακεύσει κάθε γυναίκα που θα το προτιμήσει.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται και μια μεγαλύτερη τάση για επιλογή μαύρων φορεμάτων σε γάμους. Όχι μόνο υπάρχει αυτή η τάση, αλλά πολλά events απαιτούν πλέον dress code σε total black. Ας δούμε τι πρέπει να προτιμήσουμε και τι να αποφύγουμε έτσι ώστε να βρούμε τα κατάλληλα αξεσουάρ για μαύρο φόρεμα σε γάμο.

Μαύρο Φόρεμα σε Γάμο – Αξεσουάρ

Όταν επιλέγετε αξεσουάρ για να συνδυάσετε με ένα μαύρο φόρεμα σε έναν γάμο, θα πρέπει να προσέξετε τα εξής:

Ταιριάξτε το ντεκολτέ του φορέματος με τα αξεσουάρ

Το ντεκολτέ του μαύρου σας φορέματος είναι αυτό που θα καθορίσει πάντα τις επιλογές για τα αξεσουάρ σας. Για παράδειγμα, εάν το κολιέ σας έχει βαθύ V, τότε μπορείτε να βάλετε ένα εντυπωσιακό μακρύ κολιέ ή ένα μικρό τσόκερ. Αντιθέτως, το ψηλό ντεκολτέ συνδυάζεται καλύτερα είτε με μακριά κρεμαστά σκουλαρίκια, είτε με layering στα κολιέ σας. Ο συνδυασμός πρέπει να είναι προσεκτικός, ώστε το αποτέλεσμα να είναι φινετσάτο. Δεν θέλουμε ούτε το κόσμημα να είναι πολύ μικρό και να «χάνεται» μέσα στο outfit, αλλά ούτε και να είναι υπερφορτωμένο.

Εξερευνήστε τα συμπληρωματικά χρώματα

Σε ένα κομψό γεγονός όπως ο γάμος, δεν είναι ανάγκη να πειραματιστείτε με έντονα, πολύχρωμα κοσμήματα. Επιλέξτε κάτι που θα δημιουργήσει μια συνεκτική και κομψή εμφάνιση. Το μαύρο φόρεμα σε έναν γάμο μπορεί να συνδυαστεί εξαιρετικά με ουδέτερες αποχρώσεις και μεταλλικά χρώματα, χρυσό και ασημί. Φυσικά, το να αποφύγετε τα φούξια σκουλαρίκια σας δε σημαίνει ότι πρέπει να απορρίψετε τελείως την προσθήκη χρώματος. Μπορείτε πάντοτε να φορέσετε ένα κολιέ ή ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με κρυστάλλους σε έντονα χρώματα, όπως πράσινο ή μπλε.

Κάντε mix τα μέταλλα προσεκτικά

Το παιχνίδι με την ανάμειξη των μετάλλων είναι τολμηρό, αλλά, όπως έχει δείξει η μόδα, αποδίδει καρπούς. Οπότε, αν τα χρώματά σας το επιτρέπουν και αν δεν μπορείτε να επιλέξετε ασημί ή χρυσό, φορέστε και τα δύο! Φυσικά, πάντοτε με λεπτά και μινιμαλιστικά κοσμήματα, με έναν τρόπο που θα δημιουργεί αρμονικό αποτέλεσμα χωρίς να υπερτονίζει το ντύσιμό σας.

Ισορροπήστε τις αναλογίες

Το βασικότερο στην επιλογή αξεσουάρ με ένα μαύρο φόρεμα σε επίσημες εκδηλώσεις είναι η εξισορρόπηση των επιλογών. Όσο πιο απλό είναι το φόρεμα, τόσο πιο περίτεχνα κοσμήματα μπορείτε να επιλέξετε, και, αντιθέτως, όσο πιο περίτεχνο το φόρεμα, τόσο πιο μινιμαλιστικά τα κοσμήματα. Φορέστε αυτό που αφενός θα σας βοηθήσει να ξεχωρίζετε, αφετέρου δε θα φορτώνει το look σας.

Τολμήστε με κάτι statement

Φυσικά, αν είστε από τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν μια, αλλά τρανταχτή επιλογή, τότε το μαύρο φόρεμα αποτελεί τον καλύτερο καμβά πάνω στον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε. Ένα statement κόσμημα, όπως ένα τολμηρό βραχιόλι χειροπέδα ή ένα ζευγάρι κρεμαστά σκουλαρίκια με έντονους κρυστάλλους – ή φυσικά και κάτι πολύ ιδιαίτερο, που θα αντικατοπτρίζει το δικό σας, προσωπικό στυλ – είναι οι καλύτερες επιλογές για να κλέψουν τις εντυπώσεις, χωρίς να επισκιάσουν το φόρεμά σας.

Συμπέρασμα

Όποιο και να είναι το προσωπικό σας στυλ, το μαύρο φόρεμα μπορεί να το εκφράσει. Σε μια επίσημη εκδήλωση όπως είναι ο γάμος, μπορείτε εύκολα να το συνδυάσετε με κοσμήματα της επιλογής σας για μια ισορροπημένη και κομψή εμφάνιση. Εκτός από τα κοσμήματα, επιλέξτε αξεσουάρ που ταιριάζουν στην επισημότητα της εκδήλωσης, όπως ένα μικρό βραδινό τσαντάκι και ένα ζευγάρι γόβες, προσθέτοντας ίσως σε αυτά μια πινελιά χρώματος για να σπάσετε τη μονοτονία. Θα δημιουργήσετε, έτσι, ένα αξέχαστο σύνολο που αποπνέει αυτοπεποίθηση και φινέτσα.