Αναρωτιέστε αν θα επιλέξετε χρυσά κοσμήματα ή ασημένια κοσμήματα με βάση το χρώμα του δέρματος ή των ματιών σας (ή θα τα δώσετε ως δώρο σε κάποιον); Έχετε ακούσει για τους «κανόνες» που πρέπει να ακολουθείτε όταν επιλέγετε κοσμήματα, αλλά δεν είστε σίγουρες τι να τα επιλέξετε;

Το να φοράτε χρυσά έναντι ασημένιων κοσμημάτων είναι ένα πολυσυζητημένο θέμα και υπάρχει μεγάλη σύγχυση γύρω από το ποιο μέταλλο ταιριάζει στον καθένα, τον προϋπολογισμό και την αίσθηση του στυλ σας.

Ευτυχώς, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε ποια μέταλλα θα ταιριάξουν σε εσάς (ή τον παραλήπτη του δώρου σας) με τις γρήγορες συμβουλές παρακάτω. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα παρακάτω, μαζί με χρήσιμες συμβουλές για κοσμήματα και πληροφορίες σχετικά με διαφορετικούς τύπους πολύτιμων μετάλλων.

Το χρώμα του μετάλλου καθορίζετε παραδοσιακά από το χρώμα του δέρματος των ανθρώπων: θερμοί τόνοι σήμαινε χρυσό μέταλλο, πιο ψυχροί τόνοι σήμαινε ασημί μέταλλο. Αυτές τις μέρες αυτό δεν θεωρείται τόσο σημαντικό και μπορείτε να παραβιάσετε τέτοιους «κανόνες στυλ», αλλά ίσως θελήσετε να τους χρησιμοποιήσετε ως οδηγό για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με το συντονισμό κοσμημάτων που ταιριάζουν σε εσάς και την προσωπική σας αίσθηση στυλ.

Τα άτομα με μπλε φλέβες στους καρπούς τους και που καίγονται εύκολα τον ήλιο θεωρούνται συνήθως ότι έχουν ψυχρό τόνο δέρματος. Άτομα με πράσινες φλέβες ή το χρώμα της ελιάς και πιο σκούρο δέρμα, που μαυρίζουν το καλοκαίρι εύκολα, θεωρούνται ότι έχουν ζεστό χρώμα. Τα ροζ χρυσά κοσμήματα ή τα χάλκινα χρώματα τείνουν να φαίνονται όμορφα στους περισσότερους ανθρώπους και μπορούν να προσθέσουν μερικούς όμορφους και απροσδόκητους χρωματισμούς στη συλλογή κοσμημάτων σας. Μην ξεχνάτε ότι τα κοσμήματα με κρυστάλλους κοσμημάτων μπορούν επίσης να προσθέσουν μια σειρά από διαφορετικά χρώματα και λάμψη στη συλλογή κοσμημάτων σας. Εάν επιλέγετε κοσμήματα ως δώρο και δεν είστε σίγουρες για το ποιο χρώμα να επιλέξετε, είναι καλή ιδέα να παρακολουθείτε ποια χρώματα τείνει να φοράει ο παραλήπτης του δώρου σας και ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για βοήθεια.

Ανάμειξη μετάλλων

Ένα ακόμα παλιός κανόνας είναι ότι δεν έπρεπε ποτέ να φοράτε ασημί και χρυσό. Αυτό σίγουρα δεν ισχύει πλέον, οπότε μη διστάσετε να αναμίξετε τα μέταλλα σας. Σας συνιστούμε να αφιερώσετε χρόνο για να πειραματιστείτε και να βρείτε τι φαίνεται καλό όταν αναμιγνύετε μέταλλα. Για αρχή επιλέξτε ένα κυρίαρχο χρώμα και προσθέστε ανταύγειες με ένα άλλο. Μπορείτε να δοκιμάσετε να συνδυάσετε διαφορετικά χρώματα κολιέ, βραχιολιών για να δείτε πώς φαίνονται.

Τελικά, το αν θα επιλέξετε να φορέσετε χρυσά κοσμήματα ή ασημένια κοσμήματα θα πρέπει να εξαρτάται αποκλειστικά από την προσωπική σας προτίμηση και την αισθητική σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να πειραματιστείτε με διαφορετικά μεταλλικά χρώματα, διαφορετικά χρώματα κρυστάλλων και με την ανάμειξη και αντιστοίχιση διαφορετικών στυλ και χρωμάτων στα κοσμήματά σας για να δείτε τι σας ταιριάζει.