Η ύπαρξη ενός καλού σετ πινέλων μακιγιάζ είναι πολύ σημαντική όταν θέλουμε να επενδύσουμε στο μακιγιάζ μας. Ωστόσο, ας μην κοροϊδευόμαστε – οι περισσότερες από εμάς δεν ξέρουμε σε τι χρησιμεύει το κάθε πινέλο και τα χρησιμοποιούμε για άλλο προϊόν από αυτό για το οποίο προορίζονται ή, στην τελική, βάζουμε και λίγη σκιά με τα δάχτυλά μας.

Όλα αυτά είναι κατανοητά! Μέσα στο μεγάλο πλήθος από πινέλα βάσης, σκιάς, κλπ., είναι δύσκολο το να ψάχνεσαι πάντοτε για το τι πρέπει να χρησιμοποιήσεις. Ωστόσο, θεωρώντας και το μακιγιάζ σαν ένα είδος «τέχνης», είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα εργαλεία για να επιτύχουμε αυτό που θέλουμε σε κάθε σημείο του προσώπου μας.

Ο παρακάτω οδηγός μας θα σας βοηθήσει να διακρίνετε τα βασικότερα είδη πινέλων μακιγιάζ και beauty blenders.

Πινέλο Foundation

Το πινέλο για τη βάση του make-up σας. Ανάλογα με το foundation της προτίμησής σας, μπορείτε να βρείτε διαφορετικά πινέλα. Αν προτιμάτε τη μορφή πούδρας, τότε μπορείτε να επιλέξετε φυσική τρίχα, ενώ για τα πιο κρεμώδη foundations, μπορείτε να επιλέξετε συνθετικές τρίχες. Τα πινέλα αυτά είναι συνήθως κωνικά για τα πιο συμπαγή προϊόντα, ή πιο επίπεδα για τα υγρά ή τις μους.

Πινέλο Πούδρας

Τα πινέλα πούδρας είναι συνήθως μεγάλα σε μέγεθος με απαλές τρίχες. Αυτό βοηθά στο να απλώνεται καλύτερα και πιο ομοιόμορφα η πούδρα σε ολόκληρο το πρόσωπο, βοηθώντας στο να μη δημιουργούνται «μπαλώματα».

Πινέλο Ρουζ

Το πινέλο ρουζ είναι μικρότερο από το πινέλο πούδρας και έχει μακριές και πολύ μαλακές τρίχες, ενώ συνήθως είναι σε ημικυκλικό σχήμα, σαν τρούλος. Οι τρίχες δεν πρέπει να είναι απομακρυσμένες, αλλά ούτε και πολύ πυκνές.

Πινέλο για Contouring

Τα βασικά πινέλα για contouring είναι λεπτά και επίπεδα, με σκοπό να δημιουργούν πιο κοφτές γραμμές στα ζυγωματικά σας. Ωστόσο, οι περισσότερες γυναίκες προτιμούν κάτι λιγότερο έντονο για το contouring τους, οπότε μπορούν να δουν τις παρακάτω επιλογές:

Πινέλο Bronzer

Σε αντίθεση με τα πινέλα contouring, τα πινέλα bronzer προορίζονται για χρήση στις περιοχές στις οποίες θέλετε να δώσετε μια πιο ήπια μορφή σκίασης – δηλαδή, στο μέτωπο, στα ζυγωματικά και κατά μήκος της γραμμής του σαγονιού. Είναι πιο στρογγυλά με πιο συμπαγείς, αλλά πουπουλένιες τρίχες.

Μπορείτε, φυσικά, να επιλέξετε και το αγαπημένο πλέον πινέλο Kabuki, το οποίο είναι κατάλληλο για εφαρμογή πούδρας, contouring, ακόμη και blending.

 

Πινέλο για Highlighter

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ σε τι χρησιμεύουν τα επίπεδα, πολύ λεπτά πινέλα – βεντάλιες, η απάντηση είναι απλή: εφαρμογή highlighter! Έχουν ακριβώς το σχήμα που χρειάζεται για να περάσει απαλά το highlighter στη μύτη και τα ζυγωματικά σας, χωρίς να εφαρμοστεί υπερβολικό προϊόν.

Beauty Blender ή Beauty Sponge

Το μικρό μαγικό σφουγγαράκι είναι – δικαίως – από τα αγαπημένα προϊόντα πολλών γυναικών. Γνωστό ως beauty blender ή beauty sponge, βοηθάει για εξαιρετική εφαρμογή του foundation, ειδικά σε ξηρές και αφυδατωμένες επιδερμίδες που μπορεί να ερεθιστούν από τα πινέλα.

Πινέλο Concealer

Μικρά, συνθετικά πινέλα, συνήθως επίπεδα, με σκοπό να μπορούν να εφαρμόσουν το concealer με ακρίβεια σε μέρη του προσώπου σας που δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένα μεγαλύτερο πινέλο.

Πινέλα Ματιών/Σκιάς

Μια ακόμη αγαπημένη κατηγορία γεμάτη με διαφορετικά είδη πινέλων, είναι τα πινέλα ματιών για τις σκιές σας. Τι μπορούμε, όμως, να κάνουμε με τα πινέλα αυτά;

Blending

Συνθετικά και αρκετά απαλά, τα πινέλα για το blending σας βοηθούν από το να απλώσετε την αγαπημένη καλοκαιρινή σας σκιά, μέχρι να αναμείξετε τις σκούρες σκιές σας για το καλύτερο edgy look.

Creasing

Διαφορετικά από τα παραπάνω, τα πινέλα για creasing είναι συνήθως φτιαγμένα σε σχήμα που να ταιριάζει στην καμπύλη των ματιών, ενώ ορισμένα είναι ελαφρώς μυτερά στην άκρη.

Smudging

Μικρά και γωνιακά πινέλα με λίγο πιο σκληρές τρίχες. Είναι οι κατάλληλοι βοηθοί σας για να «μαλακώσετε» την σκιά, δημιουργώντας αυτή την αίσθηση μουντζούρας στην άκρη των ματιών σας, που προκαλεί το χαρακτηριστικό smokey look.

Πινέλο Eyeliner

Σίγουρα θα έχετε πετύχει ένα μικροσκοπικό πινελάκι με γωνία στην άκρη και πολύ λεπτό τελείωμα. Αυτό είναι το εξαιρετικό, εργονομικά σχεδιασμένο πινέλο που θα σας λύσει τα χέρια στην εφαρμογή του υγρού σας eyeliner.

Πινέλο Φρυδιών

Ένα διπλό πινέλο, από τη μία πλευρά θυμίζει της μάσκαρας και από την άλλη έχει ένα γωνιακό βουρτσάκι. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για όλα τα είδη προϊόντων φρυδιών.

Πινέλο Χειλιών

Ακόμη ένα χρησιμότατο εργαλείο για ακριβή και ομοιόμορφη εφαρμογή του κραγιόν σας. Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το επίπεδο πινελάκι με τις σκληρές τρίχες, όχι μόνο μπορείτε να πείτε αντίο στο μολύβι χειλιών, αλλά μπορείτε ευκολότερα να χτίσετε και βάθος στην απόχρωσή σας.

Σημείωση

Σημασία δεν έχει μόνο η σωστή επιλογή πινέλου, αλλά και η φροντίδα τους. Για να αποφεύγετε καταστάσεις από κακά αποτελέσματα μακιγιάζ μέχρι και δερματολογικές μολύνσεις, θα πρέπει να πλένετε συστηματικά τα πινέλα σας!