Ο κόσμος της μόδας διαρκώς εξελίσσεται και, προφανώς, εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε πίσω! Μια από τις τάσεις που έχει κάνει αισθητή την παρουσία της τα τελευταία χρόνια είναι το layering, δηλαδή ο περίτεχνος συνδυασμός διαφόρων στυλ, μεγεθών, υλικών και σχημάτων παρόμοιων κοσμημάτων για τη δημιουργία μιας «σύνθεσης». Αυτό μπορεί να αφορά κολιέ, βραχιόλια, ή ακόμη και σκουλαρίκια.

Το layering σκουλαρικιών είναι ένα πολύ ενδιαφέρον «παιχνίδι» που, αν γίνει σωστά, μπορεί να απογειώσει το στυλ σας. Ωστόσο, ανάλογα και με τον αριθμό των piercing που έχετε στα αυτιά σας, η τέχνη του layering απαιτεί διαφορετικές επιλογές. Ας δούμε κάποιες βασικές συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσετε για επιτυχημένο layering στα σκουλαρίκια σας.

1. Από το μεγαλύτερο στο μικρότερο

Όταν κάνουμε layering σκουλαρικιών, τοποθετούμε πάντοτε τα μεγαλύτερα σκουλαρίκια στην πρώτη τρύπα του λοβού και βάζουμε προοδευτικά μικρότερα ανεβαίνοντας. Για παράδειγμα, αν έχετε τρία piercing, τότε στο πρώτο θα βάλετε το πιο ογκώδες ή μακρύ σκουλαρίκι και θα προχωρήσετε με μικρότερα, είτε καρφωτά είτε αλυσίδες που να συνδέουν πιθανώς τον λοβό με ένα piercing στο πτερύγιο του αυτιού σας.

2. Αναμείξτε μεγέθη και σχήματα

Ακολουθώντας την παραπάνω συμβουλή, είναι πολύ σημαντικό για το σωστό layering σκουλαρικιών να αναμειγνύετε διαφορετικά μεγέθη. Αν, για παράδειγμα, θέλετε να κάνετε layering με κρίκους και είναι όλοι το ίδιο μέγεθος, το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά «φορτωμένο». Καλύτερο είναι να αναμείξετε τους μεγάλους με τους μικρούς σας κρίκους ή τα statement κομμάτια με καρφωτά και λεπτές αλυσίδες.

3. Επιλέξτε ένα μέταλλο

Συνήθως στο layering σκουλαρικιών δεν έχουμε mixing μετάλλων. Επειδή τα κοσμήματα είναι πολύ κοντά μεταξύ τους και δημιουργούν μια σύνθεση, είναι σύνηθες να επιλέγεται ένα μόνο μέταλλο, για να διασφαλίσετε ότι το layering είναι καθαρό και συγκροτημένο. Βέβαια, αν νιώθετε ότι μπορείτε να το ρισκάρετε, τότε εννοείται κάντε το!

4. Μη φοβάστε να παίξετε με χρώματα

Εάν είστε από τους ανθρώπους που αγαπούν τον μινιμαλισμό, κανένα απολύτως πρόβλημα. Μπορείτε να κάνετε layering με μόνο χρυσά, ασημί ή μαύρα σκουλαρίκια για ένα απλό και όμορφο αποτέλεσμα. Αν, όμως, θέλετε κάτι πιο έντονο και φοβάστε να το επιχειρήσετε στο layering, τότε πρέπει να ακολουθήσετε μόνο μια συμβουλή – μη φοβάστε! Μπορείτε να επιλέξετε ένα μεγάλο κεντρικό σκουλαρίκι με πολύτιμους λίθους και να συνεχίσετε είτε με μεταλλικά σκουλαρίκια ή ακόμη και με σκουλαρίκια με πολύτιμους λίθους ίδιου ή παρόμοιου χρώματος με το βασικό σας.

5. Γίνετε δημιουργικές με τα piercing σας

Δεν χρειάζεται να έχετε περισσότερα από δύο piercing για να κάνετε layering σκουλαρικιών. Μπορείτε να αξιοποιήσετε μεγαλύτερα σκουλαρίκια, τριπλούς κρίκους, ή ακόμη και τα αγαπημένα σκουλαρίκια αναρρίχησης. Αυτές οι αλυσίδες που στέκονται στο αυτί σας χωρίς ανάγκη για piercing μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε εξαιρετικές συνθέσεις.

Τελικές Σκέψεις

Ελπίζουμε οι συμβουλές μας να σας βοηθήσουν να δοκιμάσετε το layering στα σκουλαρίκια. Να θυμάστε, η ομορφιά του layering σκουλαρικιών έγκειται στην ευελιξία του, επιτρέποντάς σας να πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς που αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητά σας και αναδεικνύουν τα σύνολά σας. Μπείτε στο e-shop του Perlita και ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στο κόσμημα γεμάτο δημιουργικότητα!