Παρότι το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του, αυτό δε σημαίνει ότι δε χρειαζόμαστε τα γυαλιά ηλίου μας. Βέβαια, το αγαπημένο μας ζευγάρι μπορεί να μην μας ταιριάζει πλέον καλά ή να το χάσαμε…ή ακόμη και να τα χαλάσαμε κατά λάθος.

Ας δούμε τι πρέπει να προσέξουμε όταν επιλέγουμε καινούρια γυαλιά ηλίου:

Προστασία από την UV ακτινοβολία

 

Η προστασία μας από τον ήλιο είναι πολύ σημαντική. Όπως ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε το αντηλιακό μας, έτσι και τα γυαλιά ηλίου μας πρέπει να μας προσφέρουν προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες UVA και UVB. Μόνο και μόνο αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να μας βοηθήσει από το να προλάβουμε ασθένειες, όπως τον καταρράκτη.

Διαφορετικοί Φακοί

Δεν είναι όλοι οι φακοί των γυναικείων γυαλιών ηλίου ίδιοι. Παρότι είναι σχετικά ακριβότεροι, είναι καλό να προτιμάτε polarized φακούς, οι οποίοι προσφέρουν και προστασία από την ακτινοβολία, αλλά και μειώνουν την αντανάκλαση.

Όσον αφορά την απόχρωση, το χρώμα του φακού δεν σχετίζεται μόνο με τις προσωπικές προτιμήσεις. Αντιθέτως, επηρεάζει πολλά περισσότερα, όπως το πόσο φως εμποδίζεται και πώς η όρασή μας επηρεάζεται από τις ακτίνες του ηλίου. Τα καλύτερα χρώματα για φακούς είναι το καφέ, το γκρι, και το πράσινο.

Σχήμα Προσώπου

Το κλειδί για να επιλέξετε το κατάλληλο γυναικείο ζευγάρι γυαλιά ηλίου, είναι να ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας. Με τόσα πολλά στυλ σκελετών που υπάρχουν, δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα! Με μια γρήγορη ματιά:

Μπορείτε να τσεκάρετε και τον οδηγό μας για επιλογή γυαλιών ηλίου βάσει του σχήματος προσώπου σας.

Στυλ

Όπως τα ρούχα, έτσι και τα γυαλιά ηλίου μπορούν να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το στυλ σας. Είναι σημαντικό να βρείτε γυαλιά ηλίου που συμπληρώνουν το σχήμα του προσώπου σας και το προσωπικό σας γούστο. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα σχέδια είναι τα aviator, τα cat-eye, οι μάσκες, τα στρογγυλά, και οι πολύγωνοι σκελετοί.

Φυσικά, τα γυαλιά ηλίου πρέπει να ταιριάζουν και με το προσωπικό σας στυλ, αλλά και με την γκαρνταρόμπα σας. Καλό είναι, συνεπώς, να σκεφτείτε αν το γυναικείο γυαλί ηλίου που είστε έτοιμες να αγοράσετε ταιριάζει όχι μόνο με το σχήμα του προσώπου σας, αλλά και με τα ρούχα σας. Το χρώμα του σκελετού, ιδίως, θα πρέπει να συμπληρώνει το χρώμα του δέρματος, του μαλλιού, αλλά και των συνηθισμένων ρούχων σας.